Eerste prijs in het nieuwe seizoen: Draisma Dynamo wint Supercup


Draisma Dynamo heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen te pakken. In een goed gevulde Draisma Dynamo Arena veroverde de landskampioen zondagmiddag ten koste van bekerwinnaar Amysoft Lycurgus de nationale Supercup.

In wat voor beide ploegen kon worden gezien als eerste serieuze test van het seizoen 2021-2022, behield de thuisploeg duidelijk de overhand. Met 25-17, 25-19 en 25-23 gaf de vernieuwde equipe van coach Redbad Strikwerda nadrukkelijk haar visitekaartje af. Nieuweling Martijn Brilhuis (18 punten) en Nico Manenschijn (13) waren in scorend opzicht aan Apeldoornse kant het meest op dreeg.

Spelverdeler Joris Berkhout werd gekozen tot Man van de Wedstrijd.


Draisma Dynamo begint op zondag 3 oktober aan de titelverdediging in de eredivisie met de uitwedstrijd in Capelle aan den IJssel bij Computerplan/VCN. Drie dagen later wacht in Apeldoorn de heenwedstrijd in de eerste kwalificatieronde voor de Champions League tegen het Finse Ford Levoranta Sastamala.

Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.