Eenvoudige overwinning Draisma Dynamo in Zwolle

Na de zeperd van afgelopen zaterdag, de 2-3 thuisnederlaag tegen het Talentteam, heeft Draisma Dynamo zich woensdagavond aardig herpakt. Trainer/coach Redbad Strikwerda was zaterdag bijzonder ontevreden over de prestatie van zijn ploeg, woensdag had hij veel minder te klagen. Al liet hij na afloop tussen neus en lippen door nog wel even weten “nooit tevreden” te zijn. Het zegt veel over hoe serieus de Apeldoornse oefenmeester met zijn vak bezig is.

Tevreden zal Strikwerda wel zijn met zijn steeds fitter wordende selectie. Hoewel de Apeldoorners drukke weken hebben met elke week twee duels keren steeds meer spelers terug van een blessure. Stefan Boermans speelde woensdag de gehele wedstrijd, en Renzo Verschuren mocht eveneens in de basis starten. Daarnaast bestond de basis uit Bart van Garderen, de vorige week nog zieke Nico Manenschijn, passer/loper Cas Abraham en diens jarige collega Mats Kruiswijk. Vanzelfsprekend droeg Dustin Bontrop het tenue van de libero, voor de afwisseling geheel in het zwart.
Dat Verschuren blij was terug te zijn en ook gretig was bleek direct aan het begin van de eerste set. De eerste twee punten kwamen op naam van de 37-jarige middenman, het eerste door een slim tipballetje en het tweede door een killblock. En daarmee was de toon gezet. Draisma Dynamo walste over tegenstander Coníche Topvolleybal Zwolle heen.
Nadat het verschil halverwege de set was opgelopen tot elf punten (7-18) brachten de bezoekers zichzelf toch weer even in de problemen. Niet voor het eerst gaf Draisma Dynamo een ogenschijnlijk royaal lijkende voorsprong grotendeels weg. De helft van de voorsprong verdween in korte tijd als sneeuw voor de zon. Strikwerda gebruikte kort na elkaar zijn beide time-outs waarna zijn manschappen net op tijd weer bij de les waren. Verschuren creëerde hoogst persoonlijk het eerste setpoint dat vervolgens direct werd verzilverd: 19-25.
Strikwerda begon met zijn basisspelers aan set 2. Tot aan 10-10 ging de strijd gelijk op, de daarop volgende versnelling van de bezoekers was de thuisploeg echter te veel. Ook de Zwolse time-outs op 10-13 en 10-17 konden daarin geen verandering brengen. Daarentegen besloot Strikwerda op 13-20 om ook maar eens wat van zijn wisselspelers speeltijd te gunnen. Freek de Weijer verving Manenschijn en Tom van Steenis nam de plek van Van Garderen in. De set eindigde in 16-25.
De dubbele wissel van het einde van set 2 werd bij aanvang van de derde set weer teruggedraaid, de enige wijziging ten opzichte van de basis was de entree van Maikel van Zeist. Verschuren kreeg na twee sets rust. Nadat Boermans met twee killblocks vlak na elkaar voor 2-3 had gezorgd kwam Manenschijn aan de opslag. Die had zijn kanon op scherp staan want sloeg drie aces achter elkaar (3-5, 3-6 en 3-7). En daarmee was het verschil gemaakt. Niet veel later voerde Strikwerda opnieuw een dubbele wissel uit, De Weijer en Rik van Solkema werden de nieuwe spelverdeler en diagonaalaanvaller. Beide spelers vielen goed in al was Van Solkema aanvallend wat minder gelukkig. De voorsprong werd echter steeds verder uitgebreid zodat de Draisma Dynamo-coach het verantwoord achtte nog meer mutaties in zijn team door te voeren. Van Steenis verving Abraham, en aan het einde van de set mocht ook Wessel Blom nog even opdraven. Hij verving Kruiswijk, die bij het verlaten van het veld werd begeleid door een “Lang zal-ie leven” vanuit de luidsprekers. De thuisploeg spartelde nog heel even een beetje tegen, pas het derde matchpoint werd door Draisma Dynamo verzilverd. Na een rommelige rally belandde de bal in het Apeldoornse achterveld. Aangezien zijn collega’s de bal al twee keer hadden beroerd moest Van Steenis de bal rechtstreeks over het net te brengen. Hij besloot dit niet te doen met ‘een simpel balletje op save’ maar sloeg de bal vol risico over het net. Deze met lef geslagen bal plofte aan Zwolse zijde op de vloer en betekende daarmee het einde van de wedstrijd: 18-25.
Door de 3-0 overwinning stegen de Apeldoorners een plekje op de ranglijst ten koste van Orion dat thuis met 0-3 van koploper Lycurgus verloor. Nummer 2 in de stand, Sliedrecht Sport, verloor woensdagavond verrassend een punt in en tegen Zaanstad, en is aanstaande zaterdag de volgende tegenstander van Draisma Dynamo. De laatste thuiswedstrijd van 2018 (aanvang 20.00 uur) wordt vooraf gegaan door eveneens thuiswedstrijden van Dynamo’s eerste damesteam en tweede herenteam (beide duels beginnen om 16.30 uur). Met de feestdagen voor de boeg is deze Super Saturday omgedoopt tot Dynamo’s Christmas Party. Iedereen is van harte uitgenodigd dit feestje bij te wonen!

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.