Een off-week voor Dynamo Dames 1

Na een fantastisch weekend een nieuwe week. Gestart met een heerlijke vrije maandagavond na een dubbelweekend. Een avondje om de positieve Kater te verwerken en weer fris verder te knallen. Het woord fris vervangen we hier maar even voor katerig. Heleen en Sam gooiden het er lekker uit en lieten de dinsdag voor wat het was. Op woensdagavond kon Michael niet achterblijven in deze nieuwe trend en Kelly als trendy laatkomer meldde zich in het kwartet op zaterdagochtend. Op donderdag dus Jorg aan het roer, maar zonder Joyce die verstek moest laten gaan vanwege haar geliefde Kwartaalbijeenkomst op werk.

Servicedruk maakt het verschil

Dan maar de focus op de wedstrijd die we helaas zonder Kelly moesten spelen. Dan toch maar Joyce op diagonaal en Melissa mocht vandaag starten als libero. In deze eerste set hielden we elkaar in het vizier (6-8. 16-15, 21-20) en speelden wij aan het net een prima set (12 scores), maar controleerde Voltena met hun service de wedstrijd. Caya noteerde een scoringspercentage van 82%, maar dat was helaas niet voldoende: 25-21.

Beachvolleybal slimmigheidejes?

De tweede set mocht Noa het proberen op dediagonaal en schoof Joyce naar de buitenkant. Serverend bleef Voltena controleren en speelden zij een vrijwel foutloze set waarin wij constant achter de feiten aan liepen. Voltena was de baas en wij liepen achter de fouten aan (8-5, 16-12, 21-18). Wat we ook probeerden, grip kregen we niet op alle slimmigheidjes van de beachvolleybalmeisjes. met 25-20 keken we tegen een 2-0 achterstand aan.

Tim-out timming

In de derde set Susan op de diagonaal, Noa door naar de buitenkant en Heleen op de plek van Lotte. Frisse energie! Oeps, 11-4. Dat wordt een kansloze 3-0. Dan nog een laatste reddingspoging met Lisanne in het veld voor Lieke, Nikky voor Melissa. 11-7, Time Out van Voltena. Een klasse moment voor een time-out want bij ons gaat het draaien en ineens staat er 16-16 op het scorebord (Hoe dan!?). Ook Lianne weer in het veld voor Noa en we pakken een voorsprong: 19-21. Uiteindelijk een vrijwel foutloze set van ons met een scoringspercentage van 58%. 21-25 en we mogen een 4e set spelen.

Never change a winning team en zoals we geëindigd zijn gaan we verder. Dapper betreden Lisanne, Susan, Lianne, Caya, Yolenthe, Heleen  en  Nikky de zandbak.. Oeps. Het was ook verwarrend welke variant van volleybal er gespeeld werd. De eerste twee sets moesten wij wennen aan het spelen met wind en zon, maar toen we daaraan gewend waren ging het lopen. En zo ook de 4e set. Hoewel de zon tegen nog wel zorgde voor 6 foutservices, en we aanvallend iets meer moeite hadden was het Voltena dat met een zeer hoge foutenlast deze set geen kans kreeg. Met 20-25 maakten wij de score exact gelijk en mogen we zelfs aantreden voor een 5e set. We hadden toch al 3-0 verloren?

Hoe dan ook, we knallen lekker door en met twee ijzersterke Killblocks van Yolenthe pakken we al snel een gaatje, 3-6. De Koek is op  en waar Voltena nog een paar trucjes achter de hand had steeg bij ons de foutenlast en zagen we deze set uit onze handen glippen. Met 15-12 verloren we deze set en werd de wedstrijd besloten op een 3-2 overwinning voor Voltena.

Een hele bijzondere wedstrijd waar wij in de eerste 3 sets 14 aces om onze oren kregen en daarna geeneen meer. Een wedstrijd waar Caya maarliefst tot 28 gescoorde aanvallen komt. Een waar onze wissels maar weer eens bewijzen dat ze net zo goed in de basis hadden kunnen beginnen. Een wedstrijd die we eigenlijk al met 3-0 hadden verloren maar op karakter nog weten te kantelen en een punt uit het vuur weten te slepen.

Het doel van het team was top 6, waar we ons nu officieel in bevinden. Michael wilde dit jaar heel graag minder vijfsetters, dat lukt nog niet echt.