Edvin Svärd komt van Simplex SSS naar Draisma Dynamo

image0.jpeg
De Stichting Topvolleybal Dynamo is achter de schermen al druk bezig met het samenstellen van een kampioenswaardige spelersgroep voor het seizoen 2023-2024. Bestuurslid technische zaken Wim Jonker is daarom verheugd om te kunnen meedelen dat de eerste nieuwe aanwinst inmiddels is vastgelegd. Libero Edvin Svärd zal na de zomer het shirt van Draisma Dynamo dragen. De Zweedse international maakt na dit seizoen de overstap van Simplex SSS naar de Draisma Dynamo Arena.
 
“We volgen Edvin al sinds hij in Nederland speelt. In onze optiek behoort hij tot de beste libero’s in de eredivisie. Hij maakt een degelijke en betrouwbare indruk. Qua opbouw past hij bovendien uitstekend in de selectie die we willen samenstellen. We zoeken voor komend seizoen toch naar iets meer balans tussen ervaring en jeugd. We verwachten dat Edvin een toegevoegde waarde kan zijn en zich bij ons verder kan ontwikkelen”, verklaart Wim Jonker dat hij hoge verwachtingen heeft van de nieuwe aanwinst.
 
Edvin Svärd, die op 29 maart zijn 24e verjaardag viert, is afkomstig uit Falkenberg. Namens het plaatselijke VBK volleybalde vijf jaar in de Elitserien, de hoogste speelklasse in Zweden. Afgelopen zomer verhuisde hij naar Barneveld.
 
“Op goede dagen ben ik 1,86 meter. Mijn taak is het om in het achterveld de passing en de verdediging goed neer te zetten. Ik ben blij en verheugd om voor deze grote te club te mogen spelen. Het wordt een nieuw avontuur voor mij. Met nieuwe uitdagingen, nieuwe coaches en nieuwe teamgenoten”, kijkt de toekomstige Draisma Dynamo-speler er naar uit om komend seizoen met Draisma Dynamo om de prijzen om de prijzen te spelen.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.