Draisma Dynamo zeker van eerste plek in Kampioenspoule

Draisma Dynamo gaat onverstoorbaar verder met winnen. Door woensdagavond ook het vierde duel in de Kampioenspoule in eigen voordeel te beslissen, verzekerde de play-off finalist zich in elk geval alvast definitief van de eerste plek. Active Living Orion, mogelijk ook in de eindstrijd tegenstander, kwam er in de Draisma Dynamo Arena met 3-1 niet aan te pas. 
 
De hoogst geklasseerde ploegen van de Kampioenspoule deden in de eerste set nauwelijks voor elkaar onder. Tot 20-20 hielden ze elkaar in evenwicht. De big points vielen evenwel in het voordeel van de thuisploeg. Bij de stand 24-22 sloeg Sjoerd Hoogendoorn Draisma Dynamo naar de setwinst.  
 
Hoogendoorn, Rauwerdink, Van Zeist, Tijhuis, Van Gestel, Berkhout en Klok controleerden set twee van meet af aan. Ze bouwden een vroege voorsprong gestaag verder uit. De Doetinchemmers brachten hun achterstand weliswaar terug van zeven punten tot drie (19-16), maar moesten die krachtsinspanning aan het slot bekopen: 25-20.
 
De scherpte leek daarna wat minder aan de Apeldoornse kant van het net. Met 18-25 profiteerde de landskampioen van 2019 optimaal. Meer viel er evenwel niet te halen voor Active Living Orion. Met Nico Manenschijn (vier aces) op de plek van Sjors Tijhuis kwam er in de vierde set nog eens een flinke dosis extra power bij. Serverend trok Draisma Dynamo alle registers open en gaf met 25-9 nieuwe dimensies aan het begrip woensdag gehaktdag… 
 
Bij Amysoft Lycurgus, dat vecht voor haar allerlaatste kans op plaatsing voor de play-off finale, gaat Draisma Dynamo zaterdag proberen de ongeslagen status vast te houden. De partij in Groningen begint om 20.00 uur.

Tekst: Rob Kruitbosch 
Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.