Draisma Dynamo wint ook tweede finalewedstrijd

image0.jpeg
Draisma Dynamo heeft ook de tweede wedstrijd in de best-of-five serie om de landstitel tegen Active Living Orion winnend afgesloten. In een goed gevulde Draisma Dynamo Arena bleef de titelverdediger de Doetinchemmers andermaal met 3-0 de baas.

Een walk-over was het zondagmiddagallerminst. Met het kleinst mogelijke verschil besliste de standvastige thuisploeg alle drie de sets in z’n voordeel: 25-23, 25-23, 26-24. De winnende coach was blij en trots op hoe zijn manschappen op de beslissende momenten de overhand hielden. “Je weet dat er in zo’n reeks vechtwedstrijden komen. In twee sets kwamen we achter en keren we het toch nog om”, prees Redbad Strikwerda na afloop de veerkracht en vechtlust van zijn team.
image2.jpeg
De ‘rapportcijfers’ waren weliswaar iets minder dan drie dagen eerder, ze stemden Strikwerda niettemin tevreden. “Effectief kwam het aanvallend boven de vijftig procent uit. Qua score zaten we op zestig procent. Maar Orion zat ook op 55 procent. Ik denk dat niemand had gedacht dat wij de eerste twee wedstrijden zouden winnen, maar de ploegen zijn wel aan elkaar gewaagd”, koestert Draisma Dynamo’s trainer vanzelfsprekend de 2-0 voorsprong in wedstrijden, maar weet hij maar al te goed dat de eindstreep nog niet bereikt is.
image3.jpeg
Het neemt niet weg dat Draisma Dynamo door het resultaat van zondag één zege verwijderd is van titelprolongatie. Wanneer het er op zondag 30 april in slaagt om in Doetinchem eveneens de derde wedstrijd uit de play-off reeks tot een goed einde te brengen, kan de vlag in de top. In dat geval is de derde opeenvolgende landstitel een feit, de vijftiende in totaal.

Kom dus zondag massaal naar Doetinchem om Draisma Dynamo in deze al misschien wel beslissende wedstrijd te ondersteunen. Streep het vet aan in je agenda: zondag 30 april, aanvang 13.15 uur. Plaats van handeling de Topsporthal Achterhoek, Sportweg 1 in Doetinchem. Mis het niet! Support Draisma Dynamo op weg naar de landstitel!
image1.jpeg

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.