Draisma Dynamo wil zegereeks voortzetten tegen RECO ZVH

In de uitwedstrijd bij Taurus kon Draisma Dynamo afgelopen weekend tenauwernood een nederlaag voorkomen. Een nederlaag zou een einde hebben gemaakt aan een indrukwekkende serie. Door in Houten in de vijfde set een matchpoint te overleven is de Strikwerda-equipe in competitieverband inmiddels al bijna zestien maanden ongeslagen.

Draisma Dynamo’s laatste competitienederlaag dateert alweer van 16 oktober 2019. Op de eerste speeldag van het seizoen 2019-2020 was landskampioen Orion met de cijfers 25-23, 25-23, 25-23 de laatste tegenstander die Apeldoorns volleybaltrots versloeg.
Sinds die bewuste woensdagavond in Doetinchem volgde – de vier duels in de kampioenspoule in het voortijdig geëindigde afgelopen volleybaljaar meegerekend – een reeks van welgeteld 26 winstpartijen.

Na de narrow escape in Houten hoopt Draisma Dynamo zaterdag in de thuisbeurt tegen RECO ZVH de zegereeks voort te zetten en een 27ezege in successie te mogen bejubelen. De formatie uit Zevenhuizen boekte haar vooralsnog enige seizoenszege uitgerekend tegen Taurus, het team dat Draisma Dynamo vorige week nadrukkelijk deed wankelen. Voor De Weijer & Co een reden temeer om de confrontatie met het nummer voorlaatst van de actuele eredivisierangschikking zeker niet te lichtzinnig op te vatten.

Een detail dat wellicht het vermelden waard is voor statistici, cijferfetisjisten en quizliefhebbers: in de vijf tot dusverre gespeelde duels in de huidige halve reguliere coronacompetitie gaf Draisma Dynamo al evenveel sets prijs als in alle achttien wedstrijden van het vorige seizoen. Vijf om precies te zijn.

Draisma Dynamo-supporters kunnen de wedstrijd tegen RECO ZVH op zaterdag 6 februari uiteraard volgen via de livestream. De tweekamp in de Draisma Dynamo Arena begint om 15.00 uur.

Tekst: Rob Kruitbosch || Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.