Draisma Dynamo wil oogsten in MartiniPlaza


Na meer dan een half jaar coronaproof zaaien kan Draisma Dynamo in het Paasweekend beginnen met oogsten. Met het veroveren van de nationale volleybalbeker kan de verliezend bekerfinalist van 2020 een eerste hoofdprijs van het kalenderjaar 2021 winnen. 
 
Vanwege corona wordt het bekertoernooi dit jaar eenmalig in een afwijkende en afgeslankte vorm afgewerkt. Enkel de hoogst geklasseerde clubs uit de eredivisie, zowel bij de dames als de heren, binden de strijd aan voor de cup. Op vrijdag (kwartfinales) en zaterdag (halve finales) werken de teams via knock-out duels toe naar de apotheose op maandag. De finale vindt op Tweede Paasdag plaats in het Groningse MartiniPlaza. En daar willen spelers en technische staf van Draisma Dynamo uiteraard naartoe.
 
Voor het geval Draisma Dynamo weet door te dringen tot de eindstrijd wordt het voor Redbad Strikwerda en zijn boys in vier dagen tijd vooral een kwestie van veel kilometers maken. De nummer 1 in de Kampioenspoule begint de jacht op de beker op vrijdag 2 april in de kwartfinale uit bij het als achtste geëindigde RECO ZVH in Zevenhuizen. In een eventuele halve finale moet vervolgens op zaterdag 3 april worden afgerekend met de winnaar van het onderonsje tussen Taurus en Sliedrecht Sport. Het vervolg van de weg naar Groningen verloopt zodoende via Houten of Sliedrecht. 
 
Draisma Dynamo veroverde de nationale volleybalbeker tot dusverre 10 keer, voor het laatst in 2019. Vorig jaar verloor het de finale van Lycurgus. Drie weken voordat premier Rutte zijn intelligente lockdown afkondigde wonnen de Groningers in de Maaspoort in Den Bosch met 3-1.
 
‘The Road to MartiniPlaza’ vormt voor Draisma Dynamo een prima opwarmer in de aanloop naar de finalewedstrijden om de landstitel tegen Amysoft Lycurgus. En aangezien de beker méér is dan een troostprijs zullen Rauwerdink c.s. er extra op gebrand zijn om op hun paasbest voor de dag te komen. 
 
Het speelschema van het bekertoernooi bij de mannen ziet er als volgt uit:
 
Vrijdag 2 april
Kwartfinales
16.00 VoCASA – Amysoft Lycurgus (B)
19.30 RECO ZVH – Draisma Dynamo (A)
19.30 Bielderman/Koetsier SSS – Active Living Orion (C)
20.00 Taurus – Sliedrecht Sport (D)
 
Zaterdag 3 april
Halve finales
winnaar D – winnaar A
Taurus/Sliedrecht Sport – RECO ZVH/Draisma Dynamo (E)

winnaar C – winnaar B 
Bielderman/Koetsier SSS/ Active Living Orion – VoCASA/Amysoft Lycurgus (F)
 
Maandag 5 april in Groningen
13.00 winnaar F – Winnaar E
 
Alle wedstrijden zijn via een livestream te volgen op volleybal.nl

Tekst: Rob Kruitbosch 
Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.