Draisma Dynamo weet vrijdag waar het aan toe is in Champions League

Nimir, Wit-Rusland of opnieuw IBB Polonia London? 

Met de bus naar Maaseik. Voor de derde keer in vier jaar tijd tegen IBB Polonia London. De krachten meten met het Itas Trentino van Nimir Abdel-Aziz. Of misschien wel een reis naar Albanië, Finland of Wit-Rusland. Aan het eind van deze week weet Draisma Dynamo waar het aan toe is. Op vrijdag 21 augustus vindt in Luxemburg de loting plaats voor een in menig opzicht ongewis avontuur in de Champions League.

Voor de jaargang 2020-2021 van de meest prestigieuze clubvolleybalcompetitie bij de mannen ontving de Confédération Européenne de Volleyball (CEV) 36 inschrijvingen. De helft van die clubs, de absolute crème de la crème van het Europese clubvolleybal, weet zich al verzekerd van deelname aan de hoofdfase van de Champions League. De overige achttien teams, waaronder Draisma Dynamo, mogen zich via de voorronden proberen te plaatsen voor die vierde ronde.

De CEV heeft een nieuwe formule bedacht voor de voorrondes. In tegenstelling tot voorgaande jaren is er geen sprake van knock-outwedstrijden. De eerste ronde zal worden afgewerkt in zes poules van drie teams. Elk team organiseert één driekamp. De zes poulewinnaars gaan door naar de tweede kwalificatieronde, waarin uit twee poules van drie volgens dezelfde modus de poulewinnaars doorstoten naar het hoofdtoernooi.

De eerste ronde begint in de week van 22 en 24 september met de eerste van drie toernooien in elke poule. Uitgeschakelde teams bekeren verder in het toernooi om de CEV Cup.

Aangezien er bij de loting geen sprake is van geplaatste teams, kan Draisma Dynamo meteen geconfronteerd worden met het Itas Trentino van de Nederlanders Nimir Abdel-Aziz en Dick Kooy of de Russische grootmacht Dynamo Moskou. Of misschien zelfs wel allebei…

De mogelijke tegenstanders van Nederlands hoop in bange volleybaldagen zijn: Erzeni Shijak (Albanië), VC Greenyard Maaseik (België), Neftochimic Burgas (Bulgarije), IBB Polonia London (Engeland), Ford Levoranta Sastamala (Finland), Fino Kaposvar VC (Hongarije), Itas Trentino (Italië), Mladost Zagreb (Kroatië), OK Ribola Kastela (Kroatië), SK Zadruga AICH/DOB (Oostenrijk), Jastrzebski Wegiel (Polen), CSM Arcada Galati (Roemenië), Dinamo Moskou (Rusland), OK Vojvodina Seme Novi Sad (Servië), Shakhtior Soligorsk (Wit-Rusland), Stroitel Minsk (Wit-Rusland), Lindaren Volley Amriswil (Zwitserland).

De loting is op vrijdag 21 augustus vanaf 12.30 uur live te volgen op zowel de CEV Champions League Facebookpagina als het officiële YouTube kanaal van de Europese volleybalbond.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.