Draisma Dynamo weer alleen koploper eredivisie

Draisma Dynamo gaat weer alleen aan de leiding in de eredivisie. Door een 1-3 zege dinsdagavond in Zevenhuizen stond naaste achtervolger Lycurgus weer kort samen met de bekerhouder aan kop van de ranglijst.
Door een eenvoudige 3-0 winstpartij op Sliedrecht Sport bracht de ploeg van coach Redbad Strikwerda het verschil met de Groningers terug tot de oorspronkelijke drie punten. 


  
De thuisploeg kwam woensdag nogal haperend uit de startblokken. Hoe Seain Cook, Sjors Tijhuis, Nico Manenschijn, Wessel Blom, Maikel van Zeist, Freek de Weijer en libero Jeffrey Klok vervolgens een 11-17 achterstand ombogen in een 25-21 setwinst deed meteen weer denken aan het machtsvertoon waarmee het als vierde geklasseerde Sliedrecht Sport twee weken eerder uit de beker werd geknikkerd. Hoewel de tweede set in exact dezelfde cijfers eindigde als de eerste, mochten de Sliedrechters aansluitend geen moment meer de illusie koesteren een set mee te kapen uit de Draisma Dynamo Arena. In set drie was het verweer van de bezoekers definitief gebroken: 25-13.
  
Seain Cook sprak na afloop tegen dat Draisma Dynamo in de huidige vorm te sterk is voor de concurrentie in eigen land. “We kunnen nooit té goed zijn, anders zouden we elke set wel met 25-0 winnen”, stelde de Schot met enig gevoel voor understatement. 
  
Het moeizame begin van de wedstrijd kende volgens de 28-jarige passer/loper geen mentale oorzaken. “We hebben er de afgelopen dagen op de trainingen fysiek behoorlijk aan getrokken. Misschien dat we daardoor wat moeilijk op gang kwamen. Met mentaliteit heeft het niets te maken. Onze mentale weerbaarheid ligt juist erg hoog. Ik vind dat een van de sterke punten van ons team. Dat zag je vooral terug in hoe we het in die laatste set afmaakten.”
  
Cook, die van het begin tot het eind binnen de lijnen stond, verheugt zich erop als het seizoen met de bekerfinale en de start van de play-offs écht gaat beginnen. De dubbele ontmoeting voor de CEV-cup tegen Lokomotiv Novosibirsk vormt alvast een mooie graadmeter, meent de Siberiëkenner. “We spelen tegen een Europees topteam. Tegen zo’n ploeg kunnen we zien waar we staan en kijken waar onze zwaktes liggen.”
  
Cook, die evenals zijn trainer en medespelers Freek de Weijer en Maikel van Zeist in 2018 met Orion bij Ugra Surgut al eens eerder in de Siberische kou stond, moet donderdag alleen nog wat formaliteiten regelen om zondag mee te mogen reizen naar Novosibirsk. Terwijl zijn Nederlandse medespelers de benodigde stempels en stickers al in hun paspoort hebben, moet de Schot bij de Britse ambassade in Den Haag zijn visum in orde maken. “De vorige keer ging dat wat makkelijker. Het papierwerk neemt ditmaal wat meer tijd in beslag, maar dat komt helemaal goed”, is Cook vol goede moed dat een en ander tijdig geregeld is. 

Tekst: Rob Kruitbosch

Fotografie: Wouter van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.