Draisma Dynamo voor vierde jaar op rij naar finale

image0.jpeg
Draisma Dynamo heeft het dan toch weer geflikt. Door een 3-1 overwinning in de allesbeslissende vijfde wedstrijd tegen Nova Tech Lycurgus in de halve finalereeks van de play-offs mag de regerend landskampioen vanaf komend weekend de titel gaan verdedigen.
image1.jpeg
Vanzelf ging het niet woensdagavond in de goed gevulde Draisma Dynamo Arena. De Groningers gaven zich zeker niet zondag slag of stoot gewonnen. Toch wist de thuisploeg de lastige klus in vier sets vakkundig te klaren. Zelfs door het verlies in de tweede set lieten de pupillen van Redbad Strikwerda zich niet uit het veld slaan. Draisma Dynamo bewaarde de rust en hield op de beslissende momenten het hoofd koel. Met Sjors Tijhuis (19 punten) wederom als gangmaker

Setstanden: 25-17, 18-25, 25-18, 25-18

“In de eerste set werden wij een beetje geholpen door de scheidsrechter. Daar hebben wij maximaal gebruik van gemaakt. In het midden gedeelte van die vierde set hield hun opslag hun nog op de been, maar uiteindelijk doen we het zelf”, constateerde Strikwerda tevreden dat de eigen foutenlast ditmaal binnen de perken was gebleven.
image2.jpeg
In de aanloop naar de finale blijft Draisma Dynamo’s coach volharden in zijn beproefde recept. “Wij gaan morgen weer trainen om beter te worden. De opdrachten blijven altijd hetzelfde. Dat is al vanaf dag één zo. Je moet telkens de volgende bal goed slaan”, aldus ‘s lands meest gelauwerde oefenmeester.
image4.jpeg
Tegenstander in de finale is voor het derde opeenvolgende jaar Active Living Orion. De Doetinchemmers hadden woensdagavond in hun vijfde wedstrijd tegen Numidia VC Limax in eigen huis vijf sets nodig om hun finaleticket veilig te stellen.
image5.jpeg
Het eerste finaleduel vindt zaterdag in Doetinchem plaats. De ploeg die het eerst drie wedstrijden wint, mag zich landskampioen 2024 noemen.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.