Draisma Dynamo verzilvert Golden Set met pijn en heel veel moeite

image0.jpegDraisma Dynamo heeft zich woensdagavond ten koste van OK Budva geplaatst voor de achtste finale van de CEV Cup. In wat Spanjaarden een ‘remontada’ noemen werd in de Draisma Dynamo Arena de in Montenegro opgelopen achterstand ongedaan gemaakt. De Golden Set, die de beslissing moest brengen, werd uiteindelijk met pijn en heel veel moeite verzilverd.

Het oprollen van de zaalvloer deden de spelers van Draisma Dynamo na afloop met evenveel eendracht en gemak als waarmee ze Budva in de eerste drie sets oprolden. Met de cijfers 25-20, 25-17 en 25-18 hadden de Montenegrijnen weinig in de melk te brokkelen. In de beslissende Golden Set bracht de Nederlandse landskampioen de volleyballers nota bene zelf terug in de wedstrijd. In extremis kroop Draisma Dynamo door het oog van de spreekwoordelijke naald. Niet alleen haperde de CEV-laptop die de scoretelling bijhield, maar begaf ook de dynamo het bijna…image3.jpegDat de tot dan oppermachtige thuisploeg er in dat beslissende speldeel ongewild een thriller van maakte, kon het alleen zichzelf aanrekenen. Met een voorsprong van 8-5 leek het kat in het bakkie. Ineens stapelden de persoonlijke fouten zich echter op. De bezoekers uit Montenegro kwamen langszij tot 8-9 en kregen bij 12-14 zelfs een matchpoint.

Met het nodige fortuin overleefde het team van Redbad Strikwerda de penibele situatie waarin het zichzelf in die bloedstollende slotfase manoeuvreerde. In totaal drie matchpoints werden afgeweerd. Vervolgens maakte Draisma Dynamo pas bij het vierde eigen matchpoint aan alle onzekerheid een einde toen Yannick Bak bij de stand 18-17 de uitgestelde genadeklap uitdeelde.                     image2.jpegDuco Krook was aansluitend blij en opgelucht dat de missie tot een goed einde was gebracht. Tijdens zijn opslagbeurt balanceerde Draisma Dynamo in die Golden Set met een achterstand van 12-14 op de rand van de afgrond. 

“Je moet op zo’n moment doen wat je altijd doet. Al gaat er wel door je hoofd dat het goed moet gaan. Dat ging het uiteindelijk ook. We hebben gelukkig gewonnen. We hebben het vooral onszelf lastig gemaakt. Zo’n set tot vijftien is toch anders. En dan had je ook nog dat gedoe met die laptop. Wij hadden die eerste sets gewonnen en zaten er lekker in. Dat de wedstrijd toen werd onderbroken, daar hadden zij voordeel van”, reageerde de middenaanvaller op de narrow escape.image4.jpegIn de achtste finale van de CEV Cup wordt het Turkse Fenerbahçe de tegenstander. Over twee weken komt de roemruchte Turkse club eerst op bezoek in Apeldoorn. Een week later keert Draisma Dynamo terug aan de oevers van de Bosporus, in de stad waar het in 1986 de allereerste Europacupuitwedstrijd uit de clubgeschiedenis afwerkte. Al heette de tegenstander 37 jaar geleden Galatasaray, de grote rivaal van ‘Fener’. 

Krook heeft zin in de reis naar Istanbul, maar is zich terdege bewust dat het de komende weken en maanden beter moet. “We krijgen een drukke maand. We hebben niet echt een heel goede start van het seizoen. We maken veel te veel fouten. We hebben misschien wel meer ervaring in de ploeg dan afgelopen seizoen, maar we hebben een paar aanvallers nodig die ballen erin slaan. Maar dat betekent niet dat het niet goed gaat komen”, blijft de Brabander vertrouwen houden in dat Draisma Dynamo er zal staan op de momenten waarop het er moet staan.     📸Wout van Zoeren, kijk voor meer foto’s op https://wozopro.nl/volleybal/

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.