Draisma Dynamo verstevigt koppositie door zege in topper

image0.jpeg
Draisma Dynamo heeft de koppositie in de eredivisie verder uitgebouwd. Het besliste de eredivisietopper tegen Numidia VC Limax woensdagavond eenvoudig in eigen voordeel. 
De setstanden 25-17, 25-23, 25-23 doen misschien anders vermoeden, maar de bezoekers uit Limburg mochten in de wedstrijd tussen de actuele nummers een en twee van de eredivisie geen moment aanspraak maken op setwinst of zelfs meer. 
Redbad Strikwerda vond dat zijn ploeg het zich in bepaalde fases van de wedstrijd vooral zelf moeilijk maakte. “Wij hadden ruim twintig punten meer dan zij. In punten zaten we dus ruim boven hun. Ook in de kolom win-lose, waar wijzelf naar kijken, was het verschil van die grootte. Het is alleen schandalig dat we ze nog tot 24-23 laten terugkomen. Dat is een totaal gebrek aan aandacht en concentratie. Er is bij ons niemand die het zich kan permitteren om het te makkelijk op te vatten. Ik zie dat niet zozeer als onderschatting, maar meer als een gebrek aan zuiverheid. Ik heb het ze gewoon zelf laten uitzoeken en de eigen shit laten oplossen. Zo komen ze met elkaar tot een oplossing. En uiteindelijk kom je er dan mee weg.”
image1.jpeg
Door de 3-0 zege blijft Draisma Dynamo na zes competitierondes als enige ploeg in de hoogste afdeling ongeslagen. Het resultaat betekent dat de lijstaanvoerder uit Apeldoorn het nog altijd als tweede geklasseerde Limax op vier punten achterstand zette. Strikwerda is echter nog lang niet waar hij zijn wil. “Wij zijn volop bezig om spelers naar een hoger niveau te brengen. Er is nog een boel werk te verrichten.”
image2.jpeg
Ook op de volleyballende actualiteit van de dag – het aangekondigde afscheid van Avital Selinger – wilde Draisma Dynamo’s coach ook nog wel kort reageren. De Nevobo heeft hem niet gepolst als opvolger van de vertrekkende vrouwenbondscoach, reageerde Strikwerda desgevraagd. “Ik heb daarom zo het vermoeden dat ze de pijlen op iemand hebben gericht. Het neemt niet weg dat ik altijd geïnteresseerd ben in een goed project.”
Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.