Draisma Dynamo verslikt zich in Sliedrecht Sport

 

Draisma Dynamo heeft zich lelijk verslikt in Sliedrecht Sport. In sporthal De Basis leed de nog altijd regerend landskampioen zaterdagavond een pijnlijke 3-1 nederlaag.

Een week na de overtuigende ouverture tegen Amysoft Lycurgus liet Draisma Dynamo het in Sliedrecht behoorlijk afweten. Na de eerste set nog met pijn en moeite met 23-25 winnend te hebben afgesloten, ging het helemaal mis. Met de setstanden 25-22, 25-16, 25-21 stuurde een ontketende thuisploeg de bezoekers uit Apeldoorn met lege handen naar huis terug.

Het was voor het eerst sinds de mannen van Sliedrecht Sport in 2018 naar de eredivisie promoveerden dat zij Draisma Dynamo in een officieel duel de baas bleven. Voor Draisma Dynamo kwam die Sliedrechtse primeur op een wel erg ongelegen moment. Het Strikwerda-team heeft de kans op titelverdediging weliswaar nog altijd in eigen hand, in de resterende vier duels kan het zich weinig misstappen meer veroorloven.

Woensdagavond krijgt Draisma Dynamo al kans om zich te revancheren voor het smadelijke verlies in Sliedrecht. In Doetinchem staat dan de confrontatie gepland met het tot dusverre ongenaakbare Active Living Orion. De Achterhoekers wonnen zaterdag wél hun tweede play-off duel. Zij bedwongen in Groningen Amysoft Lycurgus in een vijfsetter.

De stand in de A-poule is na twee wedstrijden als volgt: 1. Active Living Orion 8 punten, 2. Draisma Dynamo 5 punten, 3. Sliedrecht Sport 3 punten, 4. Amysoft Lycurgus 2 punten.

Tekst: Rob Kruitbosch | Foto: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.