Draisma Dynamo verslaat Numidia Topvolleybal Limburg


Draisma Dynamo haalde zaterdagavond in het eerste officiële duel van 2022 meteen de volle buit binnen. In de Draisma Dynamo Arena behield de landskampioen tegen Numidia Topvolleybal Limburg met 3-0 de overhand. 
 
Na het gedwongen uitstel van de uitwedstrijd bij Amysoft Lycurgus kon coach Redbad Strikwerda voor het optreden in eigen huis tegen de promovendus uit Linne wel weer een slagvaardig team op de been brengen. Vier weken na het laatste competitieoptreden in Sliedrecht deed Draisma Dynamo wat het aan z’n stand verplicht is. In iets minder dan 75 minuten dwong het de Limburgers met 25-21, 25-17, 25-20 door de knieën. 


Robin Boekhoudt (12 punten), Ricardo Hofman (11) en Sjors Tijhuis (eveneens 11), die zijn eerste volledige wedstrijd van het seizoen afwerkte, deden offensief het meest van zich spreken. Duco Krook, met drie scores uit evenzovele pogingen, was in de derde set aanvallend zelfs goed voor een 100 procent score. 
 
Draisma Dynamo’s eerstvolgende wedstrijd is op woensdag 26 januari. Voor de achtste finales van de beker komt Simplex SSS dan op bezoek in Apeldoorn.  
 
Het thuisduel tegen koploper Active Living Orion, dat aanvankelijk drie dagen later op het programma stond, is met een dag verplaatst. De topper tussen de actuele nummers twee en een van de eredivisie vindt nu plaats op zondag 30 januari. Vanaf 14.00 uur brengt NOS Studio Sport de beelden van de confrontatie tussen ’s lands sterkste teams van het moment rechtstreeks op tv.

Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.