Draisma Dynamo verdringt Sliedrecht Sport van de vierde plaats

image0.jpegDraisma Dynamo heeft zaterdagavond 
Sliedrecht Sport met 3-0 verslagen. Door deze overwinning verdringt de landskampioen de Zuid-Hollanders van de vierde plaats op de eredivisieranglijst.
image1.jpeg
Om de aansluiting met de hoogst geklasseerde clubs van de eredivisie niet te verliezen, was een zege op de formatie uit Sliedrecht al op voorhand een noodzaak. In de Draisma Dynamo Arena liep alleen de derde set niet helemaal zoals zou moeten. 
image2.jpeg
Nadat de eerste twee sets met respectievelijk 25-20 en 25-11 waren gewonnen, werd het aan het slot van het derde bedrijf enigszins penibel. Draisma Dynamo gaf een op het oog veilige 23-19 voorsprong nog bijna uit handen. Het overleefde drie setpoints en had zelf drie matchpoints nodig om de wedstrijd en de set met 30-28 definitief in eigen voordeel te beslissen. 
image3.jpeg
Redbad Strikwerda, die het uit Dynamo 4 afkomstige duo Raoul Kerkdijk en Lucas Blaas hun eerste eredivisiemomenten liet beleven, wond zich na afloop andermaal op over de te hoge foutenlast bij zijn ploeg. “Ik word er helemaal gallisch van”, sprak Draisma Dynamo’s trainer over cadeautjes die zijn spelers al ruim voor pakjesavond uitdeelden.

De 3-0 score stemde hem met een blik op de ranglijst wel tevreden. Het foutenpercentage moet de komende maanden toch echt omlaag om bij de eindafrekening een rol van betekenis te kunnen spelen, benadrukte Strikwerda nog maar eens. “Wij moeten spelers beter zien te krijgen. Dat is onze opdracht. Die verandert niet.” 📸 Wout van Zoeren, kijk voor meer foto’s op https://wozopro.nl/draisma-dynamo-heren/nggallery/draisma-dynamo-heren/2-december-2023-draisma-dynamo-h1-sliedrecht-sport-h1

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.