Draisma Dynamo uitgeschakeld in CEV Cup in Turkije

image0.jpeg
Draisma Dynamo was nog niet jarig in Istanbul, zelfs al was Niels Lipke het woensdag wel… Fenerbahce deelde echter geen cadeautjes uit in de returnwedstrijd in de achtste finales van de CEV Cup. Door de 3-0 nederlaag in Turkije is Draisma Dynamo voor dit volleybaljaar Europees uitgespeeld en kan de landskampioen zich in Nederland volledig gaan richten op de titelverdediging en het nationale bekertoernooi.
image1.jpeg
Er was woensdag in de thuishal geen sprake van ‘Turkse toestanden’, althans een stuk minder dan acht dagen eerder in de Draisma Dynamo Arena. De harde kern van Fenerbahce was ditmaal in Nederland achtergebleven… Al dient gezegd te worden dat degenen die wel in de Burhan Felek Voleybol Salonu op de tribune zaten, wel behoorlijk wat kabaal maakten. Hoeveel toeschouwers er buiten de zeven fans uit Apeldoorn nou precies zaten, daar waren de makers van het Match Report het niet helemaal over eens.  Was er bij de statistieken van set 1 nog sprake van 150 toeschouwers, een set later was dat aantal ineens opgelopen tot 700.
image4.jpeg
Redenen tot juichen hadden de Turkse volleybalfans des te meer. Na de eerste beide sets met respectievelijk 25-13 en 25-17 te hebben gewonnen, was de koploper van de Turkse eredivisie al verzekerd van kwalificatie voor de kwartfinale. In de derde set, waarin Draisma Dynamo tot 22-22 gelijke tred hield, voorkwam Fenerbahce te nauwer nood: 25-22.
image2.jpeg
Na het missen van kwalificatie voor de Champions League is voor Draisma Dynamo door de tweede nederlaag in acht dagen tegen ‘Fener’ ook het toernooi om de CEV Cup al na twee ronden voorbij. De conclusie die na afsluiting van het Europese jaar kan worden getrokken, is: gewogen en te licht bevonden.image5.jpeg

📸Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.