Draisma Dynamo twee zeges verwijderd van titelprolongatie

image0.jpeg
Na een op z’n zachtst gezegd indrukwekkende comeback in Doetinchem doet Draisma Dynamo ineens weer volop mee in de kampioensstrijd. Na in de derde wedstrijd tegen Active Living Orion een 2-0 achterstand te hebben omgebogen in een 2-3 zege is de regerend landskampioen nog twee overwinningen verwijderd van titelprolongatie.

Het was wel kenmerkend dat het boegeroep waarmee het Doetinchemse publiek na Draisma Dynamo’s winnende punt in de vijfde set de scheidsrechter ‘bedankte’ niet klonk nadat de thuisploeg in de eerste set het winnende punt cadeau kreeg… De getoucheerde bal waarmee Cas Abraham de 24-24 scoorde werd niet als dusdanig beoordeeld, waardoor het punt werd toegekend aan Active Living Orion. Door de scheidsrechterlijke beslissing stond het niet gelijk, maar kreeg de thuisploeg de setwinst met 25-23 in de schoot geworpen.

De tweede set verliep dramatisch voor de titelhouder uit Apeldoorn. Nadat de Doetinchemmers tijdens een servicebeurt van Lubos Bartunek liefst negen punten op rij scoorden en uitliepen van 6-6 naar 15-6, leek Draisma Dynamo rijp voor de sloop. De 25-14 setwinst bracht Active Living Orion op één set van het landskampioenschap.

Hoe Draisma Dynamo zich na de donderspeech van Freek de Weijer gedurende de korte pauze herpakte getuigde van wilskracht, veerkracht en doorslagkracht in één. Na set drie en vier met de scores 22-25 en 21-25 in het voordeel van de mannen van Redbad Strikwerda eindigden, eindigde de derde finalewedstrijd opnieuw in een vijfsetter. Met ditmaal niet Active Living Orion, maar Draisma Dynamo dat na een zinderende strijd aan het langste eind trok: 10-15.

“Freek zei dat hij niet zo ten onder wilde gaan. Daar had hij groot gelijk in. De mensen die erin kwamen, heb het goed gedaan”, stemde het Redbad Strikwerda tot tevredenheid hoe zijn spelers zichzelf corrigeerden en zich niet zonder slag of stoot naar de slachtbank wilden laten leiden. Waartoe de ‘remontada’ van woensdagavond kan leiden, durfde de Draisma Dynamo-coach niet te zeggen. “Ik heb helaas geen glazen bol”, zei Strikwerda lachend.

Vrijdagavond om 20.00 uur kan Draisma Dynamo de score in de best-of-five serie op gelijke hoogte brengen. Een volle Draisma Dynamo Arena kan daarbij als extra steun in de rug dienen. U komt toch ook? Tickets voor de vierde finalewedstrijd zijn online te bestellen via www.draismadynamo.nl

📸Ronald Hoogendoorn 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.