Draisma Dynamo twee zeges verwijderd van prolongatie landstitel

image2.jpeg
Het kan verkeren zei Bredero al aan het einde van de zestiende eeuw. Twee weken geleden gaf bijna niemand nog een stuiver voor Draisma Dynamo’s titelkansen, sinds zondag is Apeldoorns finest nog maar twee overwinningen verwijderd van prolongatie van de 2021 behaalde landstitel.
 
Nadat het op 16 april via een 3-1 overwinning op Active Living Orion via een kier in de achterdeur de play-off finale binnenglipte, deed Draisma Dynamo dit onvervalste kunststukje in de eerste wedstrijd van de best-of-five serie nog eens dunnetjes over. Ditmaal zette Draisma Dynamo de Doetinchemmers in eigen huis opzij.
image3.jpeg 
Na winst voor Draisma Dynamo in het eerste bedrijf en de gelijkmakende spelbeurt voor de thuisploeg, was er zondag aan Orionzijde geen Australisch geweld aanwezig om het verschil te forceren. Na één uur en 33 minuten speeltijd moest het zonder White kleurloze Orion capituleren. De Achterhoekse defensie kreeg te weinig grip op met name Martijn Brilhuis (18 punten), Jeroen Rauwerdink (16) en Frits van Gestel (13).
 
Setstanden: 21-25, 25-21, 24-26, 21-25
 
De tweede wedstrijd in de play-off finale staat gepland op zaterdag 30 april in Apeldoorn. In een hopelijk stampvolle Draisma Dynamo Arena kan Redbad Strikwerda’s elitekorps dan een tweede stap zetten op weg naar de veertiende landstitel in de clubgeschiedenis.
Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.