Draisma Dynamo ten koste van Limax naar kwartfinale beker

image0.jpeg
Draisma Dynamo heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van het nationale bekertoernooi. In tegenstelling tot afgelopen week in de competitie bleef het Numidia VC Limax woensdagavond wel de baas. De wedstrijd in de Draisma Dynamo Arena eindigde in een 3-1 (25-20, 25-19, 15-25, 25-20) overwinning voor de thuisploeg.

Zes dagen na de 3-2 competitienederlaag in Limburg kwam Draisma Dynamo ditmaal beter voor de dag tegen Limax. In de ogen van Redbad Strikwerda was het echter nog lang niet goed genoeg. De winnende trainer zag zoals altijd tal van verbeterpunten. Vooral in de verloren derde set was zijn ploeg het eventjes helemaal kwijt. En dat liet de coach bij zijn eerste time-out bij een 7-9 achterstand ook in voor zijn doen felle bewoordingen weten aan de spelers.
image2.jpeg

“In ieder geval was Limax minder dan vorige week. Aanvallend zaten zij minder, hoewel ze toch weer hoger zaten dan wij. Ik werd in die derde set boos, omdat ik er een ontzettende hekel aan heb als mensen dom doen. Wij maakten in die set zeven aanvalsfouten en deden daarnaast nog een heleboel andere dingen die niet goed waren. In de andere drie sets deden we niet zo heel veel fout”, aldus Strikwerda.

Wat er dan wel beter ging dan tijdens de verloren competitiewedstrijd in Sint-Odiliënberg? “We hebben niet zoveel ballen tegen het dak gepasst als daar. Aanvallend zaten we wat hoger, maar nog steeds niet hoog genoeg. En de sets die we winnen, winnen we ruim. Zeker in de eerste set serveerden we fantastisch en was onze serve doorslaggevend”, zette de winnende coach alle pluspunten op een rijtje.

Strikwerda verwacht dat debutant Erik van der Schaaf, die hij bij de stand 12-15 in de derde set voor het eerst binnen de lijnen bracht, kan uitgroeien tot een waardevolle versterking. “Erik is een jongen die al wat ouder is. Dat zag je ook in die laatste set. Hij heeft geen aansturing nodig. Ik denk dat hij ons wel wat brengt.”
image1.jpeg

Van kampioensvorm is de regerend landskampioen daarentegen ver verwijderd, waarschuwt de trainer. “Er blijft een disbalans bestaan in oud en jong. Het duurt wat langer voordat we een stabiel niveau halen. Misschien gebeurt dat dit seizoen wel niet meer. Je weet niet hoe snel de ontwikkeling van spelers gaat. Het is heel kwetsbaar.”

In de kwartfinale stuiten Strikwerda’s discipelen op een tegenstander uit de Topdivisie. Over twee weken wacht een uitwedstrijd bij de winnaar van het treffen tussen het Enkhuizense Madjoe en Keistad uit Amersfoort, dat donderdagavondplaatsvindt.

📸: Wout van Zoeren https://wozopro.nl/volleybal

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.