Draisma Dynamo tankt vertrouwen op weg naar de Azoren

Draisma Dynamo kan positief gestemd op reis naar de Azoren voor de heenwedstrijd in de achtste finales van de CEV Challenge Cup. Vier dagen voor de confrontatie met Fonte Bastardo in Praia da Vitoria leverde het competitieduel tegen Sliedrecht Sport voor de pupillen van trainer Redbad Strikwerda misschien wel meer op dan enkel de drie punten. De overtuigende wijze waarop de 3-1 zege zaterdagavond tot stand kwam gaf tevens het bijtijds broze zelfvertrouwen een welkome boost.

De sterke promovendus bekleedde voorafgaand aan het treffen in Apeldoorn niet voor niets een tweede plaats op de eredivisieranglijst. In de tien wedstrijden die ze sinds haar entree op het hoogste niveau speelde verloor de equipe van coach Paul van de Ven welgeteld één keer. Uitgerekend Draisma Dynamo gold op 20 oktober in Sliedrecht als de tot dusverre eerste én enige opponent die de eredivisie-nieuweling de zege afhandig maakte. Dat Sliedrecht Sport nadien zowel landskampioen Lycurgus als ook verliezend play-off finalist van vorig jaar Orion over de knie legde, zegt veel over de kracht van de Zuid-Hollandse hemelbestormers.
In een goed gevulde Draisma Dynamo Arena moesten de Sliedrechters zaterdag evenwel voor een tweede keer in het huidige volleybaljaar hun meerdere erkennen in het keurkorps Redbad Strikwerda. In een seizoen waarin het tot dusverre vooral uitblinkt in wisselvalligheid en reeds vier nederlagen incasseerde, viel er ditmaal weinig op Draisma Dynamo’s optreden aan te merken. Tegen Sliedrecht Sport showde de thuisploeg bij vlagen waartoe het in staat is. Afgezien van een wat mindere tweede set, kwam de overwinning geen moment in gevaar. Setstanden: 25-22, 18-25, 25-18, 25-22.
Renzo Verschuren, die drie dagen eerder na ruim anderhalve maand absentie bij de 3-0 overwinning in Zwolle zijn rentree vierde, toonde zich verheugd dat hij opnieuw een actieve bijdrage had mogen leveren aan het tot stand komen van een zege. Een kuitblessure had de 37-jarige middenblokkeerder sinds eind oktober buiten gevecht gesteld. Met zes aanvalspunten, drie blokpunten en één gescoorde opslag bewees de routinier tegen Sliedrecht Sport weer helemaal op de weg terug te zijn. “Al was ik wel blij dat het geen vijfsetter werd. Ik ben tenslotte ook geen 36 meer…”, pufte hij enkele minuten na de laatste balwisseling lachend na.
Verschuren had allereerst complimenten voor de tegenstander uit Sliedrecht, in wie hij een duidelijke aanwinst ziet voor de eredivisie. “Zij hebben echt een heel goed team. Een godsgeschenk dat zij erbij zijn gekomen.”
Ook op het eigen spel reageerde Draisma Dynamo’s nestor gematigd positief. “Dit moeten we doortrekken. Voor het vertrouwen is dit wel goed. Desondanks gaat er nog heel veel mis. Het is allemaal té voorzichtig. Servicedruk leveren en aanvallen, is het moeilijkste wat er is. Op de trainingen trekken we aardig door. We moeten het ook een keer laten zien in wedstrijden. Het is best wel een stap om je volledig bloot te geven, maar het is wel dé manier. We moeten elke kans benutten die we krijgen, volle bak gaan tot het einde. Er is maar één tegenstander die het ons moeilijk maakt: Draisma Dynamo zelf! Vandaag hebben we van ze gewonnen… Wanneer we die ‘gelen’ onder controle krijgen en spelen zoals we kunnen spelen, dan komen we een heel eind”, oordeelde Verschuren.
Wat hem en zijn ploeggenoten woensdagavond voor de Challenge Cup staat te wachten in het Complexo Desportivo Vitorino Nemesio op het eiland Terceira, laat Verschuren vol verwachting op zich afkomen. Aan Caldas da Rainha, de vorige Europa Cup-tegenstander uit Portgual, had Draisma Dynamo de handen al meer dan vol. Met het hem onbekende Fonte Bastardo zal het niet anders zijn, rekent hij. “Die Europacupwedstrijden zijn altijd leuke potjes, het zijn de krenten in pap. Het is een hele reis daar naartoe. Vandaar dat het wel lekker is dat we vier dagen weg zijn. Al is het verre van vakantie.”

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.