Draisma Dynamo speelt alleen CL-driekamp in Polen

In plaats van drie driekampen, zoals het speelschema het voorschreef, speelt Draisma Dynamo in de voorronde van de Champions League slechts één mini-toernooi. Vanwege de als gevolg van de Corona-crisis geldende reisrestricties gaan de manschappen van coach Redbad Strikwerda van 22 tot en met 24 september in Polen de strijd aanbinden met Jastrzębski Węgiel en het Wit-Russische Stroitel Minsk.

Dit is het resultaat van de video-meeting die Arie Verbeek maandagmiddag namens het management van Draisma Dynamo voerde met vertegenwoordigers van beide CL-tegenstanders. “In verband met de gezondheid en veiligheid is in onderling overleg besloten om maar één driekamp te spelen”, aldus Verbeek.

Het programma van de driekamp in Jastrzębie-Zdrój ziet er als volgt uit:
Dinsdag 22.9: Stroitel Minsk – Jastrzębski Węgiel
Woensdag 23.9: Jastrzębski Węgiel – Draisma Dynamo
Donderdag 24.9: Draisma Dynamo – Stroitel Minsk

Er is nog niet bekend of er supporters vanuit Apeldoorn mee mogen naar Polen om Draisma Dynamo te ondersteunen.

De winnaar van Poule C plaatst zich voor de tweede ronde van de Champions League. De nummers twee en drie in de poule stromen in november in in de zestiende finales van de CEV Cup. De als tweede geëindigde ploeg ontmoet daarin het Turkse SK Ankara, de nummer drie wordt gekoppeld aan Volley Schönewerd uit Zwitserland.

Foto: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.