Draisma Dynamo sluit seizoen af als de op-een-na beste

Het is Draisma Dynamo helaas niet gelukt om een vijfde wedstrijd in de play-off finale om de landstitel uit het vuur te slepen. In een nagenoeg uitverkochte Draisma Dynamo Arena viel vrijdagavond het doek. Active Living Orion toonde zich met 1-3 te sterk en kroonde zich tot landskampioen 2024. De felicitaties gaan daarom uit naar de Doetinchemmers 
image1.jpegSpannend was het ook in de vierde confrontatie die beide kemphanen in zeven dagen tijd uitvochten weer. De start was uiterst veelbelovend voor Draisma Dynamo met een 25-21 zege in de eerste set. In de sets die volgden moesten de pupillen van coach Redbad Strikwerda hun meerdere erkennen (14-25, 22-25, 23-25) in de ploeg die al in de reguliere competitie met kop en schouders boven de andere teams in de BetCity eredivisie uitstak. 
image2.jpegLukte het Draisma Dynamo in de halve finale tegen Nova Tech Lycurgus nog een 2-0 achterstand in de best-of-five serie om te buigen, ditmaal was de tegenstander op de beslissende momenten eenvoudigweg slagvaardiger. De zestiende landstitel laat derhalve nog eventjes op wachten, maar in Active Living Orion kreeg de landskampioen van de afgelopen drie seizoenen hoe dan ook een waardig opvolger.
image3.jpeg“We zijn niet weggespeeld. We hebben leuk meegedaan, maar overall waren zij in de vier wedstrijden de betere”, feliciteerde Freek de Weijer de nieuwe landskampioen, maar deelde de Draisma Dynamo-captain tegelijkertijd een dikke pluim uit aan zijn medespelers. “Voor ons was het een lang, zwaar en intens seizoen. Ik ben er trots op dat ik in dit team heb mogen spelen.”

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.