Draisma Dynamo sluit kampioensjaar af met zege in Sliedrecht

Draisma Dynamo heeft het kampioensjaar 2021 afgesloten met een uitzege in Sliedrecht. In het laatste optreden voor de jaarwisseling bleef Apeldoorns finest zaterdag Sliedrecht Sport met 0-3 de baas.

Het team van Paul van der Ven leek op de derde speeldag voor het eerst sinds het in 2018 naar de eredivisie promoveerde op weg Draisma Dynamo in competitieverband te verslaan. Ondanks een 0-2 voorsprong in sets moesten de Drechtstedelingen in Apeldoorn alsnog buigen voor de landskampioen.

In eigen huis zat zelfs setwinst er zaterdag niet in voor de nummer vier van de eredivisie. Namens Draisma Dynamo klaarde het zevental Jeroen Rauwerdink, Joris Berkhout, Nico Manenschijn, Frits van Gestel, Robin Boekhoudt, Martijn Brilhuis en Jeffrey Klok, die elk van de eerste tot en met de laatste balwisseling bleven staan, de klus in sporthal De Basis in één uur en acht minuten. Met de scores 22-25, 23-25 en 20-25 bleven de verschillen qua punten weliswaar klein, maar was het krachtsverschil groot genoeg voor een Apeldoornse zege.

Van de zaterdagavond afgekondigde verscherping van de coronarestricties in Nederland blijven volleybalteams in de eredivisie vooralsnog gevrijwaard. Het sluiten van binnensportlocaties tot in elk geval 14 januari 2022 is niet van toepassing op deelnemers aan topsportcompetities. Dit betekent dat zowel de vrouwen als mannen van Draisma Dynamo mogen blijven trainen. Onvoorziene omstandigheden daargelaten hervat Draisma Dynamo op zaterdag 8 januari de competitie zodoende meteen met de topper bij Amysoft Lycurgus in Groningen.

Foto: Brian Cleton

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.