Draisma Dynamo schiet tekort in wedstrijd om de Supercup

image0.jpeg
Draisma Dynamo is er niet in geslaagd om net als in 2021 de Supercup te veroveren. In een ruim twee uur durend gevecht moest de landskampioen na vijf sets buigen voor bekerwinnaar SAMEN Lycurgus.


image1.jpeg

Super was het zaterdagavond zeer zeker niet. De spanning vergoedde veel voor de toeschouwers in de goed gevulde Draisma Dynamo Arena. Hoe een niet geheel okselfris Draisma Dynamo na een achterstand en het overleven van meerdere setpoints zich in extremis met 29-27 de eerste set toe eigende bracht de Draisma Dynamo-fans onder het publiek nog op het puntje van hun stoelen. 
image2.jpeg 
In het tweede en derde bedrijf waren de Groningers met 21-25 en 19-25 te sterk. Toch herpakte Draisma Dynamo zich. Het won de vierde set met 25-18. In de hierdoor noodzakelijk geworden vijfde set beschikte Lycurgus over de langste adem en de meeste inhoud: 10-15. 
 
De beker en de gouden medailles werden zodoende door Nevobo-directeur uitgereikt aan de winnende noordelingen. De verslagen Draisma Dynamo-spelers moesten in hun laatste optreden van het kampioensjaar 2022 genoegen nemen met het zilver.
 
Draisma Dynamo hervat de competitie op zondag 8 januari 2023 met een thuiswedstrijd tegen RECO ZVH. De jacht op de prijzen gaat onverminderd voort. Er zijn er dit seizoen nog twee te vergeven. 

image3.jpeg

📸Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.