Draisma Dynamo plaatst zich voor bekerfinale

Draisma Dynamo heeft zich donderdagavond geplaatst voor de bekerfinale. Door een overtuigende 3-1 zege in eigen huis tegen Sliedrecht Sport mag de equipe van het duo Redbad Strikwerda en Michiel van Dorsten op zondag 17 februari naar Zwolle. In het Landstede Sportcentrum kan tegen landskampioen Abiant Lycurgus een gooi worden gedaan naar de tiende nationale beker uit de clubhistorie.

Het was een dolle boel na de beslissende klap van Maikel van Zeist. De ontlading was groot. De Dynamo-spelers vielen elkaar uitgelaten in de armen. Een collectieve vreugdedans volgde. Ze hadden het maar mooi geflikt. Na een heerlijke cupkraker was de bekerfinale een feit. In vier sets had Draisma Dynamo het lastige Sliedrecht Sport van zich afgeschud. Dat heugelijke moment mocht wel even op passende wijze gevierd worden.
Eenvoudig was het zeker niet geweest. De sterke promovendus uit Zuid-Holland bewees donderdagavond andermaal dat de huidige topklassering in de eredivisie geenszins op toeval berust. Zowel de ploeg als de fanatieke aanhang vormen een verrijking voor ’s lands hoogste speelklasse. Aan de opdruk op de enorme vlag die de aanwezige supportersschare uit Sliedrecht aan de reling achter het speelveld had opgehangen, konden hun favorieten evenwel geen gehoor geven. ‘We will beat you’ stond op het doek te lezen. Het pakte anders uit voor de energieke bezoekers. They were beaten…
De pupillen van coach Paul van de Ven moesten opnieuw hun meerdere erkennen in Draisma Dynamo. Voor de derde keer in het huidige seizoen. Na twee eerdere Apeldoornse zeges in competitieverband liet Draisma Dynamo er ook in de halve finale van de beker geen enkel misverstand over bestaan welk van de twee teams het meeste aanspraak mocht maken op de felbegeerde plek in de eindstrijd.De eerste set verliep erg close en kende een bloedstollend einde. Met 30-28 legde Draisma Dynamo er de basis voor de uiteindelijke zege. De walk-over in tweede set (25-11) kreeg zelfs de luidruchtige Sliedrechtse fans tijdelijk stil. De derde set gaf de Zuid-Hollanders weer enige hoop op een goede afloop. Draisma Dynamo boog weliswaar een 12-18 achterstand om, maar hielp twee matchpoints om zeep. De 26-28 setwinst voor de gasten betekende nochtans niet meer dan uitstel van executie. Paul van Sliedrecht, de grondlegger van de Dynamo-successen uit de ‘Piet Zoomers-periode’, zag vanaf zijn plekje op de tribune al gauw dat het goed zat in de vierde set. Met 25-19 kon de bus voor de trip naar Zwolle definitief geboekt worden.

Dustin Bontrop durfde drie dagen eerder na de 2-3 nederlaag tegen Abiant Lycurgus het woord bekerfinale nog niet hardop uit te spreken. Rond half tien donderdagavond kon Draisma Dynamo’s libero vol tevredenheid vaststellen dat de missie geslaagd was. Bontrop gaf aan zich te verheugen op de derde ‘cup final’ die hij zijn carrière gaat afwerken. “We gaan op 17 februari naar Zwolle. Hopelijk gaan er bussen vol supporters mee. Dat wordt heel mooi. Ik speel hier nu voor het vijfde seizoen. Het is toch een droom om een prijs te pakken. Al blijft het kampioenschap toch het einddoel.” Bontrop keek met een voldaan gevoel terug op hoe de klus donderdagavond geklaard werd. “Die eerste set was denk ik wel redelijk cruciaal. Als je die verliest, kan dat maar zo funest worden. We wonnen en trokken dat direct door naar de tweede set. Het was jammer dat we die derde set verloren, al legden we er denk ik wel de bodem voor de overwinning in die vierde set. Zij kwamen daarin terug tot twee punten, maar we hebben ze nooit echt de kans gegeven om de set te winnen.”

De winnende trainer reageerde op geheel eigen wijze op het bereiken van de bekerfinale. “Gisteren op de training was het echt om te janken. Daar kwam het niet over als een team dat keihard naar een halve finale toeleeft. Als je wat wilt bereiken, moet je eerst presteren. Wil je presteren, dan moet je doelen nastreven. Dan heb je de kans dat je beter wordt. Roepen dat je wilt winnen, is niet meer dan een stip aan de horizon. Er valt nog genoeg te verbeteren. Je moet tegenstanders niet het idee geven dat er wat te halen valt. Maar dat we nu een finale gaan spelen, betekent ook dat we ‘m kunnen winnen”, sprak Redbad Strikwerda van een mooie vervolgstap in het ontwikkelingsproces van zijn team.
Foto’s: Wout van Zoeren. Voor volledige fotoverslag klik hier

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.