Draisma Dynamo plaatst zich voor bekerfinale

Draisma Dynamo heeft voor het derde jaar in successie de bekerfinale bereikt. Daags na de kwartfinale in Zevenhuizen zette het ook Sliedrecht Sport aan de kant. Met een overtuigende 3-0 overwinning in sporthal de Basis plaveide een sterk Apeldoorns gezelschap de weg naar de eindstrijd op Tweede Paasdag in Groningen.

Het kan een déjà vu worden genoemd. Voor het vierde achtereenvolgende seizoen stonden Sliedrecht Sport en Draisma Dynamo op Paaszaterdag tegenover elkaar in het nationale bekertoernooi. En nou bieden in het verleden behaalde resultaten zelfs in coronatijd geen enkele garantie voor de toekomst, op de een of andere manier haalt de tienvoudig bekerwinnaar uit Apeldoorn juist tegen Sliedrecht Sport vaak het beste uit zichzelf naar boven.

Na de stunt in de achtste finale van het seizoen 2017-2018, toen de toenmalige Topdivisionist de torenhoge favoriet verrassend uit het bekertoernooi knikkerde, slaagden de Zuid-Hollanders er in cup- of competitieverband nooit meer in om Draisma Dynamo te verslaan. In het volleybaljaar 2018-2019 plaatste de latere bekerwinnaar zich in de eigen Draisma Dynamo Arena dankzij een 3-1 zege op Sliedrecht Sport voor de finale. Vorig seizoen liet een ontketende bekerhouder de Sliedrechters in hun eigen sporthal de Basis volstrekt kansloos in de kwartfinale.

Net als op die koude januariavond in 2020 gaf Draisma Dynamo de opponent uit Sliedrecht geen schijn van kans. Mede door een sterke side-oud en overtuigend serveren werd de eerste set met 18-25 in Apeldoorns voordeel beslist. In de tweede en derde set kende Draisma Dynamo weinig verval en maakte het de klus geroutineerd af: 15-25, 20-25. Met een snoeiharde ace sloot Sjoerd Hoogendoorn de wedstrijd in gepaste stijl af.
Na goed op vrijdag en beter op zaterdag mag de equipe van Redbad Strikwerda het beste bewaren voor de finale op maandag in Groningen.
Tekst: Rob Kruitbosch
Foto: Wout van Zoeren en Mediateam Draisma Dynamo

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.