Draisma Dynamo pakt eerste prijs van het seizoen

image0.jpeg
Een goed begin is het halve werk, heet het. Als het winnen van de Supercup daarom een voorbode is van wat er dit seizoen nog komen gaat, dan staat Draisma Dynamo ongetwijfeld een mooi en zegerijk volleybaljaar te wachten. 
De tribunes in de Draisma Dynamo Arena stroomden goed vol voor de traditionele seizoensopening tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Naar schatting 1200 toeschouwers, onder wie ook burgemeester Ton Heerts, waren zondagmiddag getuige van hoe Draisma Dynamo Samen Lycurgus in vijf sets de baas bleef en de Supercup terughaalde naar Apeldoorn.
image1.jpeg
Voor aanvang van de wedstrijd nam de Stichting Topvolleybal Dynamo officieel afscheid van Sil Meijs, Martijn Brilhuis, Joris Berkhout, Niek Tijhuis en Ricardo Hofman, het kwintet dat Apeldoorn afgelopen zomer met de landstitel op zak de rug toekeerde. Robin Boekhoudt en Ramon Martinez Gion, het tweetal dat komend seizoen de kleuren van Samen Lycurgus verdedigt, verliet de Arena naderhand met een zilveren medaille. Al deed Martinez zijn medaille cadeau aan een jeugdige supporter.
Met Niels Lipke op de passer/loper-positie van de vrijdag op de training geblesseerd geraakte Yannick Bak kende de landskampioen een voortvarende start. Met 25-20 en 25-23 eindigden de eerste twee sets duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. In plaats van het duel in drie sets beslissen, bezorgde Draisma Dynamo zichzelf overwerk: 21-25, 24-26. Door de noodzakelijk geworden vijfde set met 15-9 te winnen, maakten captain Freek de Weijer en zijn manschappen dat er toch maar één ploeg aanspraak mocht maken op de Supercup.
image2.jpeg
Volgens Redbad Strikwerda, die met de Supercup weer een trofee aan zijn imposante erelijst wist toe te voegen, was de wedstrijd reclame voor het clubvolleybal in het Nederland. “Er zaten veel mensen op de tribunes. Dat is heel goed voor de baromzet, maar ook voor de spelers. Het laat zien dat het leuk kan zijn om in Nederland te volleyballen en dat er niet alleen bij wedstrijden van het Nederlands team veel publiek komt kijken. Vorig jaar werd er een paar dagen voor Kerstmis om de Supercup gespeeld. Dat was niks. In december komt er geen hond kijken. Nu zijn de mensen ook nieuwsgierig”, oordeelde de succesvolle coach van Draisma Dynamo.  
image3.jpeg
Hoewel de Supercup minder hoog aangeslagen staat als de landstitel of de nationale beker telt het naar mening van erkend prijzenverzamelaar Strikwerda zeer zeker mee. “Zo’n wedstrijd is een beloningswedstrijd. Het is altijd leuk om ‘m te winnen.” 
image4.jpeg
Volgende week gaan Draisma Dynamo en Samen Lycurgus bij de eredivisiestart op herhaling.  Draisma Dynamo’s trainer ziet de hernieuwde confrontatie met de Groningers als perfecte generale repetitie voor de vierkamp die de landskampioen van 27 tot en met 29 oktober in Oostenrijk te wachten staat om kwalificatie voor de Champions League. 
Strikwerda acht de huidige selectie van Draisma Dynamo in staat om in Innsbruck de eerste stap te zetten naar plaatsing voor de groepsfase. “Hoewel onze groep nog steeds relatief jong is, staat er een iets ouder team dan vorig jaar. Dat maakt ons startniveau niet hoger, maar wel stabieler.”

📸Wout van Zoeren, kijk voor nog meer foto’s op https://wozopro.nl/volleybal/

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.