Draisma Dynamo opnieuw onderuit tegen Active Living Orion

image0.jpeg
Evenals op 12 maart in Doetinchem moest Draisma Dynamo opnieuw zijn meerdere erkennen in Active Living Orion. Na een meeslepende vijfsetter trokken de Achterhoekers zaterdagavond aan het langste eind.
De scores 15-25, 25-20, 25-23, 16-25 en 12-15 die na het spannende gevecht op het scorebord van de Draisma Dynamo Arena stonden, toonden duidelijk de onregelmatigheid aan die de thuisploeg aan de dag legde. Met name aanvallend was het verval tussen de twee gewonnen en de drie verloren sets te groot. 
image3.jpeg
Redbad Strikwerda had zich gestoord aan het bij tijd en wijle provocatieve gedrag van de tegenstander, maar vond naderhand dat zijn spelers hun hand in eigen boezem moesten steken. “We moeten dwingender spelen. In drie sets was onze aanval zwaar onder de maat. Er zijn genoeg kansen. Wat wil je nou. De hoofdzaak is dat wij zelf beter ballen inslaan. Af en toe een beetje beter serveren werkt ook mee. Het was vanavond niet goed genoeg, terwijl we dit woensdag tegen Limax wel op orde hadden. En dat heeft niet met het blok van de tegenstander te maken”, was Draisma Dynamo’s coach na afloop kritisch op hoe zijn ploeg zelf de winstkansen uit handen had gegeven.
image2.jpeg
Dat het in de beslissende vijfde set de verkeerde kant opviel voor Draisma Dynamo heeft ook consequenties voor de stand in de kampioenspoule. Orion heeft nu evenveel punten aan de kop van de ranglijst. Samen Lycurgus, dat zondagmiddag op bezoek gaat bij Numidia VC Limax, ligt eveneens nadrukkelijk op de loer om een finaleticket weg te kapen.
image1.jpeg
De nederlaag tegen Orion betekent dat de titelhouder in de laatste twee wedstrijden vol aan de bak moet om een plaats in de play-off finale veilig te stellen. Om nu meteen maar uit te gaan van het slechtst denkbare scenario is nou ook weer niet nodig. Desondanks moeten de spelers in hun achterhoofd houden dat puntverlies op zaterdag 8 april bij Samen Lycurgus en een week later thuis tegen SSS tot gevolg kan hebben dat Draisma Dynamo aan het einde van de rit weleens met lege handen kan staan. Alleen door zelf te winnen kan het op eigen kracht een finaleplaats afdwingen en ontstaat geen afhankelijkheid van anderen.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.