Draisma Dynamo ongeslagen naar kampioenspoule

Draisma Dynamo heeft ook de negende en laatste wedstrijd in de reguliere competitie gewonnen. Uit bij VoCASA leverde de generale repetitie voor de start van de kampioenspoule een 3-1 zege op.
 
In de voorlaatste speelronde moest de uitwedstrijd van VoCASA bij Orion worden uitgesteld vanwege een tweetal positief op corona geteste spelers. Het overgrote deel van de selectie ging op grond daarvan in quarantaine. Zaterdagmiddag konden de Nijmegenaren in eigen hal weer aantreden en snoepten ze Draisma Dynamo zowaar een set af.
 
De bezoekers uit Apeldoorn startten met het zevental Joris Berkhout, Jeroen Rauwerink, Nathan Fullerton, Maikel van Zeist, Nico Manenschijn, Ricardo Hofman en Mats Kruiswijk. Zij moesten zich in de eerste set alleen eventjes boos maken toen VoCASA uit een sterke opslagserie van Cornelissen brutaal een 11-10 voorsprong nam. Zonder tot grootse daden te komen boog Draisma Dynamo die achterstand weer om. Nathan Fullerton benutte bij de stand 20-24 meteen het eerste setpunt. 
 
In de tweede set (21-25) vierde aan Apeldoornse kant Jeffrey Klok na een lange afwezigheid zijn rentree op de liberopositie. Met een bijna compleet nieuw team verzuimde Draisma Dynamo aansluitend in het derde bedrijf de klus al definitief te klaren. Het had tot gevolg dat Wessel Blom, één van de vijf invallers, in een interne familiestrijd met 25-22 moest buigen voor zijn voor VoCASA uitkomende broer Mees. Draisma Dynamo zette deze slordigheid in set vier recht. Met een ace beslechtte Sjors Tijhuis het pleit: 17-25.
 
Door de zege gaat het Strikwerda-ensemble ongeslagen naar de kampioenspoule. Daarin start het volgende week in de Draisma Dynamo Arena met een thuisbeurt tegen het als vierde geëindigde Sliedrecht Sport.
 
Draisma Dynamo’s programma op weg naar de play-off finales ziet er als volgt uit: 
Zaterdag 6 maart Draisma Dynamo – Sliedrecht Sport (15.00)
Woensdag 10 maart Active Living Orion – Draisma Dynamo (20.00)
Zaterdag 13 maart Draisma Dynamo – Amysoft Lycurgus (15.00)
Zaterdag 20 maart Sliedrecht Sport – Draisma Dynamo (15.00)
Woensdag 24 maart Draisma Dynamo – Active Living Orion (20.00)
Zaterdag 27 maart Amysoft Lycurgus – Draisma Dynamo (15.00)


Tekst: Rob Kruitbosch 
Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.