Draisma Dynamo niet opgewassen tegen Orion

De mannen van Draisma Dynamo incasseerden woensdagavond hun tweede nederlaag in de play-off reeks. Na de nederlaag van afgelopen weekend bij Sliedrecht Sport was ditmaal koploper in Doetinchem Active Living Orion met 3-1 te sterk.

Draisma Dynamo begon niettemin voortvarend aan de wedstrijd in de Topsporthal Achterhoek. Het kon aan de 21-25 setwinst evenwel geen succesvol vervolg geven in het resterende deel van de partij. De bezoekers uit Apeldoorn kenden te veel fases waarin ze hele series punten achtereen tegen kregen. Zo ging de derde set na een 19-20 voorsprong met 25-20 verloren. De overige sets eindigden met 25-17 en 25-22 in Doetinchems voordeel.

Redbad Strikwerda vond na afloop dat zijn ploeg te weinig overtuiging en lef had getoond. “De eerste set was dik in orde vandaag. Vanaf de tweede set ging de tegenstander beter spelen. Als je wilt winnen, dan heb je wat gezonde agressie nodig. Ik noem het maar de nieuwe braafheid wat wij deden: braaf tegen het blok slaan en ‘m dan zelf om de oren krijgen.”

Strikwerda zou Strikwerda niet zijn wanneer hij de suggestie dat zijn ploeg de kansen op een finaleplek nog steeds in eigen hand heeft niet in twijfel trekt. “Dat vind ik een onzinuitspraak. Belangrijk is dat je elke volgende bal goed speelt. Daar moet je voor zorgen. Een voorwaarde daarvoor is de juiste dingen te doen in een wedstrijd. Komende zondag moeten we er weer staan. Ik wil dat mensen in Groningen beter zijn dan vandaag.”

Tekst: Rob Kruitbosch | Foto’s: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.