Draisma Dynamo maakt het zichzelf moeilijk tegen SSS

Terwijl het kwik in Apeldoorn en omstreken opnieuw daalde tot ver onder het nulpunt, probeert Draisma Dynamo stilletjes aan op de juiste temperatuur te komen voor de kampioenspoule. Een alles behalve overtuigende eredivisiekoploper sloot weliswaar ook z’n achtste duel in de warming-up richting play-offs winnend af, in de Draisma Dynamo Arena kostte het de nodige moeite om Bielderman Koetsier/SSS zaterdagavond met 3-1 door de knieën te krijgen.

In het seizoen 2017-2018 eindigden beide duels van de onvervalste Veluwse derby in de reguliere competitie in Barnevelds voordeel. Tot stuntwerk van eenzelfde orde was Bielderman Koetsier/SSS ditmaal niet in staat. Al waren de volleyballers uit het kippendorp duidelijk niet naar Apeldoorn gekomen om te worden opgediend en afgeserveerd als chicken nuggets.

Draisma Dynamo kreeg de zege zeker niet cadeau. Bielderman Koetsier/SSS verkocht de huid duur. In de eerste set hielden de Barnevelders tot 11-11 gelijke tred. Uit opslagbeurten van Sjoerd Hoogendoorn en Wessel Blom forceerde Draisma Dynamo een beslissend gaatje. Bij de stand 24-19 verzilverde Blom op linksvoor het derde setpunt.

De setwinst voor de thuisploeg betekende voor de gasten geenszins het sein tot capituleren. Verre van dat zelfs. Draisma Dynamo moest al in het tweede speldeel alle zeilen bijzetten om setverlies te voorkomen. Pas in het tweede deel van de set wist het een achterstand van drie punten alsnog om te buigen in een 25-21 zege.

Omdat Draisma Dynamo het zichzelf moeilijk bleef maken, lukte dit in set nummer drie niet nogmaals. Dat resulteerde in een 23-25 zege – en loon naar werken – voor Bielderman Koetsier/SSS. Pas in een wederom moeizaam verlopen vierde set stelde Draisma Dynamo de zege definitief veilig. Met veel venijn scoorde Nico Manenschijn het beslissende punt (25-23) en bracht daarmee de onverwacht zware bevalling tot een goed einde.

Tekst: Rob Kruitbosch || Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.