Draisma Dynamo maakt eerste speelsters voor nieuwe seizoen bekend

Het eerste damesteam van Draisma Dynamo (D1) is nu nog hevig verwikkeld in de strijd voor het behalen van de play-offs. In de laatste drie wedstrijden verdedigen zij een voorspong van enkele punten en gaan ze voor het behalen van hun doelstelling voor het debuutjaar in de Eredivisie. Veel aandacht gaat terecht uit naar het restant van de reguliere competitie, maar de spelerscarrousel
draait al weer volop vanaf februari. De nieuwe staf (onder leiding van Arjen Schimmel, red.) is ook al bezig met de selectie voor het tweede jaar in de Eredivisie. Het behouden van een deel van de huidige selectie past bij het meerjarenbeleidsplan met aandacht voor talentvolle speelsters van SV Dynamo en uit de regio van Apeldoorn.

Van de huidige selectie is nu bekend dat in ieder geval Benthe Wismans, Lisanne de Krosse, Fleur Kleine Schaars, Suus Gerritsen en Carlijn Radstake ook volgend seizoen wekelijks in Omnisport spelen. Met de bekendmaking van de eerste 5 speelsters laat het haar sponsoren zien dat er komend seizoen weer een eredivisiewaardig damesteam staat, met potentie. Binnenkort verwacht Stichting Topvolleybal Dynamo via persberichten en op de bekende social mediakanelen meer bekenden en nieuwkomers bekend te maken.

Diagonaal Benthe Wismans (22 jaar) is bezig aan een uitstekend seizoen. Wekelijks bovenaan de lijst van topscorers eindigen, zorgde ook voor interesse van andere clubs. Toch kiest zij voor een langer verblijf in Apeldoorn, de plek waar ze zich helemaal thuis voelt. “Ik ben blij dat ze haar contract verlengt, want ze is zeer bepalend voor de goede teamprestaties tot dusverre”, aldus Arjen Schimmel (trainer/coach vanaf het seizoen 2022-2023 red.).

Middenspeelster Fleur Kleine Schaars (21 jaar) is bezig aan haar eerste ‘normale’ seizoen in de Apeldoornse hoofdmacht en kiest opnieuw voor de uitdaging zichzelf te ontwikkelen. Fleur zegt het volgende over haar contactverlenging: “Wonen en werken in Apeldoorn, trainen en spelen bij Dynamo bevalt me zo goed dat ik nooit getwijfeld heb om zelf te stoppen. Hier krijg ik de kans om het maximale uit mijn carrière in het volleybal te halen.”

De teruggekeerde Lisanne de Krosse (midden, 24 jaar) brengt bijna drie jaar ervaring op het hoogste niveau mee. Ondanks fysieke ongemakken in dit seizoen is ze belangrijk voor het neerzetten van een topsportmentaliteit en in het wegwijs maken van de jongere speelsters in deze cultuur. “Mijn droom om bij mijn club (Dynamo resp.) op het hoogste niveau te spelen, heeft me het plezier teruggebracht. Streven naar meer en beter maakt dat ik mijn commitment opnieuw gegeven heb”, onderbouwt Lisanne.

De pas 16-jarige Suus Gerritsen combineert ook volgend jaar het spelen bij Draisma Dynamo met (het restant van de examenvakken) van 5 Havo op het Etty Hillesum Lyceum in Deventer. Bij Jong Oranje speelt de 1.92 meter lange speelster op de diagonaalpositie, terwijl ze in het kalenderjaar 2022 imponeerde op het midden. “Gelukkig kijkt ze realistisch tegen haar ontwikkeling aan en was ze niet door een andere club over te halen haar verblijf in Apeldoorn tot één jaar te beperken. Welke trainer wil nu niet dagelijks werken met ambitieuze en talentvolle jonge speelsters?”, geef Arjen Schimmel met een glimlach toe.

Ook Carlijn Radstake (16 jaar) blijft als spelverdeelster verbonden aan de club waar ze als kind met volleybal begon en pas anderhalf jaar geleden transformeerde van aanvalster naar spelverdeelster. “Een geweldige kans was het om geheel onverwachts de stap naar dames 1 te maken en mezelf in deze andere rol te ontdekken. Een ontdekkingsreis die haar eindbestemming nog niet bereikt heeft. Volgend jaar zal vanwege het eindexamenjaar (6 Gymnasium) extra druk worden, maar dat lukt me vast wel”, licht Carlijn toe.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.