Draisma Dynamo legt talenten Brilhuis en Bak vast


Met het vastleggen van diagonaalspeler Martijn Brilhuis (20) en passer-loper Yannick Bak (19) voegt Draisma Dynamo opnieuw twee veelbelovende talenten aan de selectie toe. Het duo is afkomstig van het Talentteam Papendal.

Tukker Brilhuis en Noord-Hollander Bak waren vorig jaar met Jong Oranje actief op het EK onder 20 in Tsjechië. Komend seizoen mogen ze zich in het shirt van Draisma Dynamo meten met de grote mannen in de Champions League.

De 2,04 meter lange Brilhuis, ooit op 7-jarige leeftijd met volleyballen begonnen bij DeVoKo in Denekamp, verheugt zich erop. “Ik ben heel blij met de overstap van het Talentteam naar Draisma Dynamo. Ik verwacht dat ik heel veel nieuwe dingen ga leren en hoop ook dat we prijzen gaan pakken. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint.”

Bak, 1,98 meter groot en eerder actief bij het Haarlemse Spaarnestad en Zaanstad, sluit zich bij de woorden van zijn collega-jeugdinternational aan. “Ik heb super veel zin in het komende seizoen. Persoonlijk verwacht ik flink te groeien in mijn spel doordat spelers en staf mij gaan uitdagen om beter te worden. En natuurlijk wil ik alle prijzen pakken met Draisma Dynamo.”

Wim Jonker, bestuurslid technische zaken van de Stichting Topvolleybal Dynamo, heeft er alle vertrouwen in dat beide nieuwelingen hun talenten in Apeldoorn verder ontwikkelen. “Martijn heeft indrukwekkende statistieken als diagonaal, al zal het voor hem niet makkelijk worden om Sjoerd Hoogendoorn te doen vergeten. Yannick is soepele passer-loper met veel groeimogelijkheden. Hij doet veel op techniek Ze zijn allebei goed opgeleid bij het Talentteam en hebben al veel uren in de zaal en het krachthonk doorgebracht. Bij een club met meer hardheid en concurrentie moeten ze nu de volgende stap maken.”

Foto: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.