Draisma Dynamo laat RECO ZVH ondersneeuwen

Draisma Dynamo heeft ook haar zesde wedstrijd in de eredivisie winnend afgesloten. Een week na de offday bij Taurus bleek RECO ZVH geen noemenswaardige sta-in-de-weg voor de equipe van coach Redbad Strikwerda. Ruimschoots voordat Nederland onder een dik wit tapijt verdwijnt, liet Apeldoorns finest de Zuid-Hollanders in de Draisma Dynamo Arena alvast ondersneeuwen.

Bijna op de dag af een jaar voor de confrontatie van dit speelweekend – op 8 februari 2020 – sloot Draisma Dynamo de reguliere competitie in de eredivisie af met een eenvoudige 3-0 overwinning op de formatie uit Zevenhuizen. Naar later bleek betekende dit een goede generale voor een slecht uitgevoerde bekerfinale, het weekend nadien in Den Bosch… RECO ZVH had eigenlijk op 14 maart 2020 andermaal te gast moeten zijn in Omnisport. Doordat de corona-ellende juist toen in volle hevigheid losbarstte, zag de Nevobo zich echter genoodzaakt de competitie stil te leggen. Dat duel in de vijfde speelronde van de kampioenspoule vond zodoende geen doorgang.

Aan hun terugkeer in Apeldoorn, 329 dagen na dato, zullen de Zuid-Hollanders geen onverdeeld genoegen beleefd hebben. In de eerste set hoefden Freek de Weijer, Frits van Gestel, Nico Manenschijn, Nathan Fullerton, Wessel Blom, Sjors Tijhuis en libero Mats Kruiswijk niet tot grote hoogten te stijgen om de bezoekers met 25-16 te laten capituleren. In de tweede set maakte Draisma Dynamo het vooral zichzelf wat moeilijker. Tot 23-23 gaf het RECO ZVH de indruk dat er wat te halen viel. Bij het eerste setpunt maakte Nathan Fullerton aan die illusie meteen een einde: 25-23.

De technische staf gaf in het derde bedrijf Ricardo Hofman en de routiniers Jeroen Rauwerdink en Sjoerd Hoogendoorn (goed voor 9 punten) de gelegenheid een persoonlijke bijdrage te leveren aan de overwinning. Uitgerekend oud-ZVH’er Hofman drukte de beslissende 25-20 binnen. De recent niet geheel fitte Maikel van Zeist kreeg zaterdagmiddag eveneens weer enkele korte invalbeurten. Een goed teken met het oog op de naderende play-offs.

Tekst: Rob Kruitbosch || Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.