Draisma Dynamo laat landskampioen kansloos

Draisma Dynamo stelde treffend onder bewijs hoeveel er in iets meer dan anderhalve maand tijd in een actief leven kan veranderen. Welgeteld 49 dagen na een zure 3-1 nederlaag in Doetinchem keerde de actuele eredivisiekoploper in eigen huis de rollen op niet te mis te verstane wijze om. In drie sets liet Strikwerda’s keurkorps regerend landskampioen Active Living Orion woensdagavond kansloos.


  
Stonden op die zestiende oktober de gezichten in het Apeldoornse kamp op onweer nadat Draisma Dynamo met drie keer 25-23 met het kleinst mogelijke verschil z’n meerdere had moeten bekennen in de titelhouder, in de eigen Draisma Dynamo Arena troefde de bekerhouder de Achterhoekers op alle fronten af. Een oerdegelijke thuisploeg bewaarde drie sets lang de rust en trok met 25-22, 25-23 en 25-17 aan het langste eind.
  
Het is nog veel te vroeg in het seizoen om al te spreken van een wisseling van de wacht en de macht. Voor de camera’s van RTV Apeldoorn, die de beelden rechtstreeks in de huiskamer brachten bij sportminnend Apeldoorn, onderstreepte het zevental Rauwerdink, Manenschijn, Van Solkema, De Weijer, Van Zeist, Cook en Klok niettemin dat wie in 2020 landskampioen wil worden er een hele kluif aan zal krijgen om dít Draisma Dynamo achter zich te houden. Na Lycurgus op 1 november had ook Orion weinig in de melk te brokkelen in Apeldoorn. “Van Lycurgus winnen we met 3-1, nu met 3-0, terwijl het volleyballend nog stukken beter kan”, wees Draisma Dynamo-captain Freek de Weijer er na de afgetekende zege op dat het team naar zijn mening nog lang niet op de toppen van haar kunnen speelt.
 
 “Als je deze wedstrijd vergelijkt met die nederlaag in Doetinchem, dan zie je wel hoeveel progressie wij in zeven weken hebben geboekt. We maken nog steeds te veel fouten. Daartegenover doen we nu wel veel goeds. In het veld lossen we de dingen voor elkaar op. Vooral mentaal is het heel sterk. Wij hebben dertien spelers die stuk voor stuk hun eigen waarde hebben. Alleen in die derde set stonden we eventjes achter, maar ging het snel van 4-5 naar 10-6. We hadden de wedstrijd onder controle”, oordeelde de spelverdeler.
  
Met het drukke programma van de komende weken, waar tussen Kerst en Oudejaar ook de deelname aan een sterk internationaal toernooi in Roeselare is toegevoegd, krijgen De Weijer en consorten meer dan genoeg mogelijkheden om zich te onderscheiden. “Zaterdag krijgen we eerst Zaanstad thuis. Daar moeten we zeker niet te luchtig over doen, maar zo’n wedstrijd moeten we wel winnen. Als wij ons normale niveau halen, moeten we er overheen lopen. Van de Europcupwedstrijden daarna en zo’n toernooi in België worden we als team ook alleen maar sterker. Zo’n druk schema is alleen maar leuk”, luidt De Weijer met een goed gevoel het oude jaar uit en het nieuwe jaar in.

Tekst: Rob Kruitbosch 

Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.