Draisma Dynamo klaart ook klus in Sliedrecht

Zes dagen na de succesvolle ouverture bij Lycurgus sloot Draisma Dynamo ook haar tweede optreden na de hervatting van de eredivisie zegevierend af. Bij Sliedrecht Sport besliste de Strikwerda-equipe de partij zaterdagavond relatief eenvoudig met 3-1 in haar voordeel.

Exact een jaar en een dag nadat Draisma Dynamo de Zuid-Hollanders in eigen hal afdroogde in de kwartfinale voor de beker, was het op dezelfde locatie opnieuw prijs. Al kostte het de bezoekers uit Apeldoorn ditmaal wel enige moeite om op toeren te komen in sporthal De Basis. Het startende zevental Jeroen Rauwerdink, Frits van Gestel, Nico Manenschijn, Maikel van Zeist, Freek de Weijer, eredivisiedebutant Nathan Fullerton en libero Mats Kruiswijk kende wat opstartproblemen.

Evenals bij Lycurgus moest Draisma Dynamo de eerste set opnieuw aan de tegenstander laten. Serverend en blokkerend liet het slordig startende roodgele ensemble aanvankelijk de nodige steekjes vallen. Pas bij een achterstand van 17-11 leek de achtervolging serieus te worden ingezet. Puntje voor puntje kropen de gasten dichterbij. Het inbrengen van Joris Berkhout en debutanten Stijn de Ruijter en Ricardo Hofman leverde uiteindelijk toch geen setwinst op. In plaats van bij de gelijkmakende stand 23-23 erop en erover te gaan, trok Sliedrecht Sport met 25-23 aan het langste eind.

Vanaf het tweede bedrijf pakten De Weijer c.s. de zaken resoluter aan. Draisma Dynamo had de opslag en de netverdediging duidelijk beter op orde. De Weijer kon zijn aanvallers naar believen bedienen. Van Zeist (16 punten), Rauwerdink (15), Fullerton (13) en Manenschijn (9) wisten er wel raad mee. De gekortwiekte spelverdeler ondervond geen hinder van een Samson-complex en droeg er ijverig aan bij dat Sliedrecht Sport met de scores 20-25, 15-25 en 15-25 definitief naar de Filistijnen ging. Met een ace verzilverde Maikel van Zeist in de vierde set meteen Draisma Dynamo’s eerste matchpoint en maakte daarmee een einde aan alle Sliedrechtse illusies.

Zaterdag 16 januari treedt Draisma Dynamo voor het eerst aan in de eigen Draisma Dynamo Arena. Vanwege de coronamaatregelen is de eerste thuiswedstrijd helaas niet toegankelijk voor publiek. Voor Draisma Dynamo-fans is het duel vanaf 17:00 uur te volgen via een livestream.

Foto: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.