Draisma Dynamo herstelt zich sterk van nederlaag in Doetinchem

image0.jpeg
De 3-1 nederlaag bij Orion was een tegenvaller. In de topper tegen Lycurgus herstelde Draisma Dynamo zich op de best denkbare wijze. Door de zwaarbevochten 3-2 zege blijft de regerend landskampioen na vijf speeldagen aan de leiding in de kampioenspoule en komt plaatsing voor de play-off finale weer een stapje dichterbij.

Het was een latertje zaterdagavond. De spanning en het resultaat maakten de lange zit voor fervente Draisma Dynamo-fans echter meer dan waard. De klok liep al tegen elven toen Martijn Brilhuis in de vijfde set bij de stand 14-13 in Draisma Dynamo-voordeel klaar stond om te serveren. De Groningers verwerkten de floater van Brilhuis niet adequaat. De bal kwam meteen terug aan de Apeldoornse kant van het net. Robin Boekhoudt speelde bovenhands Joris Berkhout aan. De spelverdeler ‘duwde’ het speeltuig met de juiste precisie en snelheid naar linksvoor. Erik van der Schaaf diende daar met een verwoestende uithaal met zijn rechterhand de knock-out aan Lycurgus toe.
image1.jpeg
De blijdschap en ontlading bij de winnaars waren begrijpelijk. Bij verlies in de vijfde set was Lycurgus in de stand in de kampioenspoule op gelijke hoogte gekomen. Door de winst vergrootte Draisma Dynamo de eigen voorsprong op de noorderlingen tot twee punten. Het enigszins verrassende puntverlies dat Orion eerder op de avond had geleden bij Sliedrecht Sport betekende vanuit Apeldoorns perspectief een tweede meevaller.

Redbad Strikwerda wees er naderhand op dat de vierde zege in de kampioenspoule weer een stap in de goede richting betekent. Volgens de Strikwerdiaanse rekenformule volstaan acht overwinningen voor plaatsing in de play-off finale. De teller staat inmiddels op vier.

De Draisma Dynamo-coach was vooral te spreken over de vastberadenheid waarmee zijn mannen te werk gingen. “We hebben ontzettend goed doorgezet. Je moet dat mentaal kunnen opbrengen. Het is niet specifiek iets van vandaag dat we dat doen”, constateerde een tevreden trainer dat de absolute wil tot winnen van begin tot eind aanwezig was bij zijn spelers.
image2.jpeg
De zes dagen eerder in Doetinchem absente Erik van der Schaaf onderstreepte eens te meer zijn toegevoegde waarde aan Strikwerda’s ‘jeugdplusteam’. “Erik is onze gouddelver. Met hem erbij hebben we alle wedstrijden gewonnen. Al krijgen we ook met hem erbij de punten niet cadeau”, stipte een complimenteuze Strikwerda aan.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.