Draisma Dynamo heeft handen vol aan VoCASA

Met de nodige moeite heeft Draisma Dynamo zaterdagavond de inhaalwedstrijd tegen VoCASA in haar voordeel beslist. In de lege Draisma Dynamo Arena, waar geen publiek aanwezig mocht zijn, had de regerend landskampioen bijna anderhalf uur nodig om zich de Nijmegenaren met 3-0 van het lijf te houden.

Omdat de oorspronkelijk voor zaterdag geplande bekerdriekampen in verband met de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet kwamen te vervallen, ontstond er ruimte op de speelkalender om het op 13 november uitgestelde duel tegen VoCASA in te halen.

De thuisploeg pakte weliswaar de volle buit, maar eenvoudig en overtuigend ging dat allerminst. Draisma Dynamo had de handen vol aan de zich hardnekkig verwerende opponent. Het moest diep gaan. Met telkens het kleinst mogelijke verschil sloot het alle drie de sets winnend af. Setstanden: 29-27, 25-23, 25-23.

Na acht gespeelde wedstrijden staat Draisma Dynamo tweede in de eredivisie. Orion voert de actuele ranglijst aan. De Doetinchemmers hebben vier punten voorsprong, maar ook een wedstrijd meer gespeeld dan het elitekorps van Redbad Strikwerda.

Voor de jaarwisseling komt Draisma Dynamo nog twee maal in competitieverband in actie. Op zaterdag 11 december staat in Apeldoorn de Veluwse derby tegen Simplex SSS op het programma. Het bewogen en tegelijkertijd succesvolle kalenderjaar 2021 wordt een week later afgesloten met een uitwedstrijd in Sliedrecht.

Foto: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.