Draisma Dynamo gaat op de ingeslagen weg verder

Zesde competitiewedstrijd. Vijfde zege. Op een avond waarop vanwege het aansluitende ‘Bierfest’ een Lederhose als dresscode gold, duurde het even voordat er in de Draisma Dynamo Arena kon worden begonnen met jodelen. Pas na het verlies in de eerste set stelde Draisma Dynamo in de thuiswedstrijd tegen VoCASA langzaam orde op zaken en sloot het de partij alsnog met 3-1 winst af.

Het was zaterdagavond in de Draisma Dynamo Arena in zekere zin een kopie van het treffen van zeven dagen eerder tegen Zaanstad. Opnieuw kwam de dynamo in het eerste speldeel sputterend op gang. Met als gevolg 20-25 setverlies. Hoewel de daaropvolgende bedrijven evenmin vloeiend verliepen, beschikte de thuisploeg over voldoende inhoud om de hardnekkig tegenspartellende eredivisienieuweling zonder punten terug te sturen naar Nijmegen. Setstanden: 25-20, 25-21, 25-17. Acht dagen voor de krachtproef uit bij landskampioen Lycurgus waren Renzo Verschuren (kuit), Stefan Boermans (knie) nog niet inzetbaar, keek Bram Langevoort vier sets lang vanaf de kant toe en bleef de inbreng van Tom van Steenis en Wessel Blom beperkt tot slechts enkele balwisselingen. De technische staf liet de overige acht beschikbare selectiespelers de klus opknappen. Rik van Solkema eiste daarbij een hoofdrol op. Met zeventien punten had de Jong Oranje-international een belangrijk aandeel in de zege van Draisma Dynamo. “Ik heb veel gescoord. Ik ben supertevreden. Verdedigend kan het beter. Met die eerste tempo’s heb ik nog weleens moeite. Dan ben ik nog vaak te laat”, aldus Van Solkema. Voor de andermaal moeizame start, moest hij een verklaring schuldig blijven. “Waar het aan ligt, kan ik niet vertellen zo kort na de wedstrijd. We moeten eerst de beelden eens terugkijken. Het is een beetje typerend voor ons dit seizoen. Opstartproblemen. Het liep moeilijk. Serverend en passend kan het beter. In principe zijn we de betere ploeg. Maar je moet het wel steeds laten zien. Als zo’n mindere ploeg z’n dag heeft, kan het moeilijk worden. In die tweede, derde en vierde set trekken we het dan wel weer recht. Je merkt wel dat we steeds sneller uit de dalen zijn.” Draisma Dynamo’s uitblinker van zaterdagavond verheugt zich al op de topper van volgende week in Martini Plaza. Sliedrecht Sport leverde zaterdag het bewijs dat Lycurgus niet onverslaanbaar is. De promovendus zorgde in eigen huis voor een daverende verrassing door de titelhouder met liefst 3-0 te verslaan. “In één van de eerste wedstrijden in de voorbereiding hebben we geoefend tegen Lycurgus. In Heerenveen. Dat ging lekker. Ik kijk uit naar die wedstrijd in Groningen. We gaan knallen volgende week”, gaf Van Solkema aan met een optimistisch gevoel in de bus naar het noorden te stappen.
Voor een foto weergave van wozopro klik hier

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.