Draisma Dynamo flikt het opnieuw: landskampioen!

{CAPTION}

Het is gelukt! Draisma Dynamo heeft het opnieuw geflikt. Door een 1-3 overwinning bij Active Living Orion is Draisma Dynamo voor de vijftiende keer landskampioen geworden.
Wat vooraf weinigen voor mogelijk hadden gehouden, gebeurde toch. Nadat ze de eerste twee wedstrijden in de best-of-five serie al hadden gewonnen, maakten de elitetroepen van Redbad Strikwerda de kluszondagmiddag in Doetinchem gedecideerd af. Na één uur en 42 minuten stonden de setstanden 21-25, 26-24, 15-25 en 16-25 op het scorebord en kon het Apeldoornse feest in de Topsporthal Achterhoek in volle hevigheid losbarsten. {CAPTION}

Yannick Bak, één van de uitblinkers in de finalereeks, was vanzelfsprekend dolblij met de titelprolongatie. “Alleen in de eerste en tweede set gaf Orion tegengas. Het is mooi dat we het vandaag hebben afgemaakt. Die eerste wedstrijd speelden we onwaarschijnlijk goed. De tweede was ook heel degelijk. Wel was ik vandaag na twee sets echt heel moe. We hebben hier een heel seizoen knijterhand voor gewerkt”, noemde Bak het kampioenschap loon naar werken.
Bij het derde landskampioenschap dat hij meemaakt had Stijn de Ruijter eindelijk het gevoel ‘echt’ kampioen te zijn geworden. “Dit jaar was ik inzetbaar en heb ik er een bijdrage aan geleverd.” Op het resultaat van de derde finalewedstrijd viel niets aan te merken volgens De Ruijter. “In de tweede set kwam Orion sterk terug. In de derde en vierde set hebben wij ze overklast.” {CAPTION}
De eveneens door blessureleed achtervolgde Jelle Bosma beleefde zijn eerste landstitel met een dubbel gevoel. Natuurlijk was de Benjamin van de kampioensselectie blij. Bij een volgende gelegenheid hoopt hij zich meer in de kijker te kunnen spelen. “Het is een beetje vreemd. Doordat je weinig speelt, heb je misschien het idee dat je weinig meerwaarde hebt. Speel je meer, dan haal je er waarschijnlijk meer euforie uit.”
Voor Niek en Sjors Tijhuis kon de middag daarentegen niet meer stuk. Bij het beslissende punt stonden de broers samen binnen de lijnen. Met Sjors zelfs als maker van het allesbeslissende punt in de vierde set. “Bij de stand 22- of 23-15 zei Redbad tegen Sjors dat hij ging spelen. En jij ook, zei hij tegen mij. Met twee broers eindigen, leek Redbad wel een leuk idee”, keek Niek, de oudste van het tweetal, nadien lachend terug op de ‘dienstmededeling’ die zijn broer en hijzelf in de slotfase kregen van de trainer.
“Het is een mooi einde zo. Er stond vandaag een team dat alle taken uitvoerde. Op het laatst zie je gewoon aankomen dat wij zouden gaan winnen. Bij ons lukte alles. En dat ik dan het laatste puntje mag maken, is heel leuk”, verklaarde Sjors Tijhuis.
Tweeëndertig jaar nadat hij als speler van Piet Zoomers Dynamo voor het eerst landskampioen werd, reageerde Redbad Strikwerda verheugd op het binnenhalen van titel nummer vijftien. “Orion blijft een goede ploeg. Maar wat je wel vaker ziet bij goede ploegen die geknakt zijn, is dat het in zulke gevallen heel extreem kan zijn. Over wie in deze serie de beste was, bestaat geen twijfel. We hebben ze zelfs in vier sets onder de twintig gehouden. Welke spelers er volgend seizoen bij ons zijn, zien we wel. Wat we weer hebben laten zien is dat we een ploeg hebben waarin jonge spelers beter kunnen worden en prijzen kunnen pakken. Dat zal volgend jaar ook zo zijn”, meent de kampioenstrainer. 📸Rudy Biekart en het mediateam van Draisma Dynamo

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.