Draisma Dynamo deelt eerste dreun uit in tweeluik met Lycurgus

{CAPTION}

De eerste klap is een daalder waard! Door een knappe 1-3 overwinning bij Samen Lycurgus heeft Draisma Dynamo de kansen op plaatsing voor de play-off finale weer geheel in eigen hand genomen.
Twee dagen voordat beide clubs tegen elkaar in de Maaspoort in Den Bosch de bekerfinale afwerken, speelde zich in Groningen deel 1 van het Paas-tweeluik tussen Samen Lycurgus en Draisma Dynamo af. Door Draisma Dynamo’s recente misstappen tegen Sliedrecht Sport en Active Living Orion hadden de Groningers de koppositie in de kampioenspoule overgenomen. Een 3-0 of 3-1 zege zou voor de winnaar van de Supercup hebben volstaan om zich als eerste ploeg te kwalificeren voor de play-off finale om de landstitel.
Het liep even anders. De equipe van Redbad Strikwerda haalde een dikke streep door de Groningse rekening. Met de setstanden 24-26, 25-21, 26-28 en 13-25 besliste Draisma Dynamo niet alleen de titanenstrijd in het Topsportcentrum Alfacollege in zijn voordeel, het passeerde Samen Lycurgus ook in de rangschikking van de kampioenspoule.
Bij een zege in de afsluitende thuiswedstrijd op zaterdag 15 april tegen SSS verzekert de titelverdediger uit Apeldoorn (23 punten) zich definitief van een plek in de play-off finale. Active Living Orion (23 punten) en Samen Lycurgus (21 punten) mogen onderling uitvechten wie van de twee het andere startbewijs voor de eindstrijd bemachtigd. Na hun 3-0 overwinning van zaterdagavond tegen Sliedrecht Sport beschikken de Doetinchemmers daarvoor duidelijk over de beste vooruitzichten. 📸Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.