Draisma Dynamo Dames 1 haalt speelsters met ervaring in de Eredivisie

image0.jpeg

Afgelopen zaterdag werd de laatste wedstrijd van het seizoen 2023/2024 met winst afgesloten. Voor enkele speelsters betekende het hun laatste keer in het tenue van DraismaDynamo Dames 1. Ze gaan lager spelen, stoppen met volleybal, kiezen voor een nieuwe uitdaging of bezinnen zich nog op hun toekomst in het volleybal. Op de teamafsluitingvan donderdagavond jl. ontvingen ze stuk voor stuk een prachtige actiefoto van het bestuur van Stichting Topvolleybal Dynamo en woorden van waardering vanuit de technische (en medische) staf. Na deze afsluiting gaat de blik nu helemaal vooruit, op het komende seizoen. De 10-koppige selectie is afgelopen week uitgebreid met twee passer/lopersDagmar Mourits komt over van Sliedrecht Sport Dames 1 en gaat het volleyballen in Apeldoorn combineren met het (hybride) talentenprogramma op Papendal. Sarah Knol speelde tot februari voor Team Eurosped en wilde graag weer terugkeren op het hoogst niveau.

 

Dagmar Mourits combineert Papendal met Dynamo

In de zomer van 2022 speelde de 19-jarige Dagmar Mourits met Jong Oranje op het Europees Kampioenschap (EK) en behaalde ze een mooie vierde plaats. Vorige week won ze met haar (oude) club Sliedrecht Sport de Nationale beker. Komend seizoen kiest Dagmar voor een compleet andere koers en gaat actief deelnemen in het hybride opleidingsprogramma van de Nevobo. Drie-en-een-halve dag op Papendal werken aan haar individuele ontwikkeling in combinatie met twee dagen trainen en wedstrijden spelen bij Draisma Dynamo Dames 1 in Apeldoorn. Haar antwoord op de vraag over haar (misschien wel verrassende) overgang is: “Kiezen voor mijn eigen ontwikkeling betekende (in)direct vertrekken naar een andere club. In het persoonlijke contact met de trainers van Dynamo voel ik me begrepen. Zij bieden mij een unieke kans.” Ook trainer/coach Arjen Schimmel is in zijn nopjes over de komst van Mourits.”Met Dagmar hebben we een groot talent erbij. Ik kan niet wachten om met haar aan de slag te gaan, samen werken aan haar ontwikkelpunten en vergroten van haar kwaliteiten, bijv. het blijven trainen van haar sprongservice.”

 

Sarah Knol kiest voor avontuur in Apeldoorn

image1.jpegNa de abrupte terugtrekking van Team Eurosped koos Sarah Knol (22 jaar) voor haar studie, sloot zich in de zaal aan bij VollinGo en traint op het zand mee bij Beach Team Nederland (BTN). Na de zomervakantie keert ze ‘terug’ naar Apeldoorn om in de schoolbanken van Hogeschool Saxion onderwijs te genieten. Met de opleiding Hotelmanagement wil ze namelijk ooit een eigen strandtent in Italië of Scheveningen runnen.Arjen Schimmel is zeer content met haar keuze om bij Dynamo te willen spelen. “Sarah heeft een sterke pass en is een echte teamspeelster. Ondanks haar leeftijd brengt ze al de nodige ervaring mee: twee seizoenen in de Eredivisie en in het opleidingsteam bij Cannes (Frankrijk).” Ook Sarah zelf merkt dat er een klik is en zegt daarover het volgende: “Een goede vriendin van me (Anna Zijl, red.) speelt al in het team en ik word wel enthousiast van haar verhalen. De jonge meiden hebben stuk voor stuk ambitiezijn bereid om hard te willen werken en die ‘drive’ past me goed.”    


Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.