Draisma Dynamo D1 wint ook tweede thuiswedstrijd

image0.jpegDe eerste doordeweekse wedstrijd voor de dames van Dynamo was op donderdagavond 3 november in de eigen Draisma Dynamo Arena (Omnisport, Apeldoorn). Vanuit het zuiden kwamen de “roze vogels” van FAST op bezoek. Volgens de stand op de ranglijst was de thuisploeg op voorhand favoriet voor de overwinning, maar de knots (te) gekke start van de competitie laat zien dat niets vanzelfsprekend is. Na ruim een uur spelen stond wel een 3 – 0 uitslag, met de setstanden 25-20, 25-20 en 25-13, op het scorebordDraisma Dynamo presteerde naar behoren en maakte alle verwachtingen waar.

Blessures en invallers uit D2

Na opnieuw een weekje trainen met een beperkte groep vanwege verplichtingen met Jeugd Oranje op Papendal en door veel blessureleed was de voorbereiding niet optimaal. Asha Meering en Lisanne Samsom zaten wederom vanwege (langdurige) knie- en enkelklachten op de bank, Mila Konink kreeg plotseling last van haar pols en was ook niet inzetbaar. Gelukkig waren spelverdeelster Luna Strikwerda en diagonaal/midden Britt van de Kooi, twee jonge talentvolle speelsters uit SV Dynamo Dames 2, bereid aan te sluiten.

Rommelige start van de wedstrijd

In de eerste set begonnen de dames van de thuisclub rommelig en ging de strijd lang gelijk op. Beide teams waren in fase aan elkaar gewaagd en op 15-16 werd een tussensprint ingezet. Dynamo liep op eigen service uit naar 21-17. Hét verschil was gemaakt en Benthe Wismans sloeg op 25-20 de eerste set binnen.

Spel beter op orde

De tweede set was met name de eigen score beter op orde en de foutenlast aanvankelijk buitengewoon laag. Punt voor punt liep Dynamo uit en de bezoekers hadden geen antwoord op het prima spel van de thuisploeg. Serviceseries van onder andere Suus Gerritsen en Lotte Bruinsma zorgden voor een comfortabele voorsprong. Op 21-13 stokte de (geoliede) machine een beetjeMeer eigen fouten en een verminderdeservicedruk. De bezoekers kregen zelfs het gevoel dat ze nog zouden kunnen aanhaken. Uiteindelijk stelde Dynamo gelukkig orde op zaken en kon met opnieuw een duidelijke 25-20 het eerste wedstrijdpunt bij worden geschreven.

Verschil nog groter

In de derde set ging Draisma Dynamo verder waar ze gebleven waren. Met name de klappen die Benthe Wismans op rechts tevoorschijn toverde, waren de bezoekers te veel. Keihard langs de lijn, snoeihard voorlangs of handig shottend diep in het hoekje, alles wat de diagonaal van Dynamoaanraakte was een rechtstreeks punt. Van begin tot het eind van deze set was de thuisploeg de bovenliggende partij en met 25-13 werd ook de derde set en dus alle punten thuisgehouden. Met de tweede 3 – 0 overwinning laten deApeldoorners zien goed om te kunnen gaan met teleurstellingen van met name de impact van de blessures op de trainingen en de spanning van het als favoriet aan de wedstrijd beginnen.

Zoet, zuur en vet

Een zoet shotje voor de volwassen speelsters (18+) en een zuur snoepje voor de vele jonge meiden (18-) was welverdiendTrouwe supporter en geweldige sponsor Luuk Brink van B&K Advies reikte na afloop de eerste schaal voor de “Topper van de dag” uit aan most valuable player (MVP)Benthe Wismans. Hiermee is zij de winnaar van de eerste ongezonde snack (bittergarnituur). Bij alle thuiswedstrijden van Draisma Dynamo Dames 1 krijgt een speelster en/of vrijwilliger van de courtcrew (waaronder ook de ballenkids en quickmoppers horen) de schaal uitgereikt om hem vervolgens in het Dynamo Café te laten vullen met snacks. Een nieuwe sponsoractie en het begin van misschien wel een traditie is geboren.

Zaterdag in en tegen Zwolle

Dynamo heeft slechts één dag rust, want zaterdagavond 5 november om 20.00 uur klinkt het startsignaal van de wedstrijd in en tegen Zwolle. In het “Theater van de Sport” wordt dan de derby gespeeld, waarin het om meer dan alleen de punten gaat. Zonder trainingen, maar wel met een wedstrijdplan en met veel vertrouwen, verschijnen de dames van Draisma Dynamo op ‘het toneel’ in de Overijsselse hoofdstad

image3.jpegFotografie: Wout van Zoeren