Draisma Dynamo D1 verliest strijd om plek 8 van Peelpush

Op zondagmiddag 13 maart gingen de Apeldoornse volleybalmeiden op reis naar het Limburgse Meijel. Op papier een strijd om de achtste plek tegen Peelpush. In de praktijk was het verschil in set 1 en 2 veel te groot (18-25 en 14-25) en haalde Draisma Dynamo D1 alleen in de derde set haar niveau(25-19). Deze opleving kreeg geen vervolg en ook de vierde set was voor de thuisploeg (15-25). Het spel was slordig, onrustig en bevatte een hoog aantal eigen fouten. De verplichte quarantaines, een operatie, gevalletjes van buikgriep en kleine blessures zijn vast de reden van de onherkenbaarheid van het eigen spel, maar nooit een excuus voor het meer dan terechte verlies. Woensdag mag Dynamo zich revancheren, want dan staat de volgende uitwedstrijd tegen Voltena op het schema. In beide teamtrainingen gaat het om het zoeken naar het eigen ritme, de onderlinge afstemming en het vertrouwen in jezelf en elkaar hervinden.

Alleen in derde set eigen niveau gehaald

In aanloop naar deze wedstrijd was duidelijk dat de focus volledig op het eigen spel (in afspraken en uitvoering) moest liggen. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden stond Draisma Dynamo niet ‘aan’. De servicedruk aan Meijelse zijde bleek te hoog en als snel stond een 2-8 en later 9-16 stand op het scorebord. Pas aan het eind van deze eerste set (vanaf 10-21) werd het gat verkleind, maar setverlies was onontkoombaar (18-25). Ook de tweede set kende dezelfde start (4-8 en 8-16), maar een inhaalrace bleef uit (14-25). Alleen het debuut van de pas 16-jarige Floor Hogenhout (en het overeind blijven) was in deze dik verloren set positief nieuws. Met enkele mutaties in de opstelling was het een zgn. alles of niets poging om het tij te keren. De bekende strijdlust kwam terug, net zoals het enthousiast vieren van de punten. De trouwe kijkers op de tribune en bezoekers van de livestream zagen weer het ‘oude’ Dynamospel terug en met 25-19 werd set 3 gewonnen. Achteraf bleek het maar een tijdelijke opleving, want in de vierde set viel Dynamo weer terug en pakte Peelpush haar stabiele spel weer op. De laatste set was een prooi voor de thuisploeg (15-25) en betekende een 1 – 3 nederlaag voor Draisma Dynamo D1 en het verlies van de strijd om plek 8.