Draisma Dynamo D1 vergeet wat er voor nodig is en verliest van VC Sneek

 

Na twee weken, waarin tot beide keren toe nieuwetegenstanders verrast werden door het goede spel en getrakteerd werden op puntverlies, was het tegen VC Sneek een totaal ander verhaal. De dames van Draisma Dynamo bleken niet in staat om het de thuisploeg, in een goed gevulde Sneker sporthal, enigszins moeilijk te maken. Na iets meer dan een uur spelen verscheen de 3 – 0 eindstand (25-12, 25-21 en 25-20) op het scorebord. Alleen de tweede set kende eventjes een gelijk opgaande strijd, maar de score aan Apeldoornse zijde stokte op 21-20De conclusie was duidelijk: Dynamo was even vergeten wat er allemaal voor nodig is om te presteren. Om het maximale uit jezelf en het team te halen. Om misschien wel even boven jezelf uit te stijgen. Om opnieuw een top-4 team te kunnen verrassen. Een harde leerschool die misschien wel nodig is om komend weekend tegen concurrent Eurosped wel met de juiste mindset in en naast het veld te staan. Of het lukt eruit te halen wat erin zit, weten we pas zondagavond.

 

Van blessures herstellende

Omgaan met tegenslagen is iets wat meer dan anders dit volleybalseizoen de ‘nieuwe normaal lijkt te zijn. Door langdurige blessures moest er een wijziging van positie plaatsvinden. Niet ideaal, maar het pakt tot nu toe meer dan goed uit (en Suus Gerritsen speelt zeer verdienstelijk). Gelukkig zijn beide middenspeelsters weer voorzichtig begonnen met de baltraining. Meer dan vanaf de zijlijn kunnen ze mogelijk al sneller dan verwacht in het veld van waarde zijn, op trainingen en bij de nog 10 te spelen competitiewedstrijden. Het geeft trainer/coach Michael Beugelsdijk in ieder geval ook meer wisselmogelijkheden.

 

Duidelijke cijfers

Al vanaf de start stond de passlijn onder druk en lukt het niet om de side-out te maken. Het verschil in het begin (2-8) werd niet ingelopen (6-16) en tot aan het eind van de set (8-21) bleef de achterstand enorm. Het verlies van de eerste set (12-25in minder dan 20 minuten (!) zorgde voor een zgn. wake-up call. In de tweede set was de start aanzienlijk beter (8-6) en halverwege was het verschil nog steeds één punt in het voordeel van het uitspelende team (16-15). Het verbeterde eigen spel, de verhoogde werklust en het krijgen van kadootjes maakt het een spannende set tot 21-20. De teleurstelling van het verlies van set 2 (21-25) dreunde door. Bijna identiek aan set 1 was het opnieuw Sneek die de druk opvoerde en ons het scoren lastig maakte (1-8). Terugkomen lukte steeds, maar nooit kwam er meer een gelijke stand op het telbord. Met 20-25 was ook de derde set voor de thuisploeg. Sneek liet zien veel geleerd te hebben van het verlies van afgelopen weekend. Misschien was dat ook wel nodig om de wedstrijd wel goed bij de les te zijn en te blijven?! De cijfers brengen het verschil duidelijk in beeld.

 

matchreport

service

Aanval

blok

Pass

 

punten

fouten

punten

fouten

punten

% goed

Draisma Dynamo

3

9

28

10

6

33%

 

gemiddelde scoringspercentage in de aanval: 30% (in set 1 maar 19%)

in side-out score: 3 passes één punt (Sneek: 1,8)

op eigen opslag: 3,93 opslagen één punt (Sneek: 2,62)

VC Sneek

4

3

42

9

7

42%

 

Volgende week 

Op het programma staan komend weekend beide duels tegen Eurosped: thuis en uit. Eerst op de tweede Super Saturday in Apeldoorn: zaterdag 19 februari om 16.30 uur in de Draisma Dynamo Arena (Omnisport). Een dag later vindt de uitwedstrijd in Vroomshoop plaats: zondag 20 februari om 15.30 uur. Uiteraard is bij beide duels publiek welkom op de tribune. De visite mag je dus gewoon meenemen of kijk anders gewoon samen lekker thuis (via www.draismadynamo.nl of www.volleybal.nl). Uiteraard hopen we zaterdag in Apeldoorn op jullie support. Mocht er toch nog iets wijzigen in het programma, dan communiceert het mediateam dat op alle socials.  

Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.