Draisma Dynamo D1 vecht tegen beter weten in

image0.jpeg

Nog geen twee weken na de eerste onderlinge ontmoeting in de Eredivisie speelde Draisma Dynamo Dames 1 de return tegen Voltena. In Apeldoorn was het nog een zege, nu bleek de ploeg van trainer/coach Arjen Schimmel niet in staat haar eigen spel te spelen en verloren ze. Excuses voor het slechte spel zijn er niet, maar door (langdurig) blessureleed wordt er al enkele weken niet optimaal getraind. Uiteraard heeft dat wel zijn weerslag op het niveau, zo ook afgelopen donderdag (15 december jl.). In Werkendam slaagde Dynamo er niet in om minimaal een punt mee naar huis te nemen. “Misschien vechten we wel tegen beter weten in”, aldus Schimmel. Door het  3 – 1 verlies (25-19, 25-17, 24-26 en 25-22) wordt het verschil in de subtop kleiner. Dynamo staat momenteel nog wel op de zesde plek, de laatste plek die aan het eind van de reguliere competitie recht geeft op deelname aan de kampioenspoule.

 

Onbevangenheid ontbrak

Afgelopen zaterdag verloor de ploeg uit Apeldoorn weliswaar zonder setwinst van topploeg VC Sneek, toch hielden ze een goed gevoel over aan het omgaan met tegenslagen, spelen in een ander formatie en vertoonde niveau. Was het de positie als zgn. underdog die voor vrijheid zorgde? Tegen Voltena was het een compleet ander verhaal. Het willen presteren en het frustreren over het niet lukken zorgde voor extra druk, onrust en frustratie in de wedstrijd. Ondanks dat Dynamo regelmatig een voorsprong van enkele punten had, was het gevoel anders. Geen moment was er controle over het (binnen)halen van de side-out. Als ‘sneeuw voor de zon’ verdween de voorsprong halverwege iedere set en met ‘flair’ ging Voltena voorop in de strijd. Veel tijd om te balen van de (meer dan) terechte nederlaag is er niet, want zondagmiddag wordt de laatste wedstrijd van 2022 gespeeld.

 

Zondag: laatste duel van het jaar

Aankomende zondag speelt Draisma Dynamo om 14.30 uur (let op: vervroegde starttijd) in Vroomshoop. De heenwedstrijd in Apeldoorn werd weliswaar met 3 – 0 gewonnen, maar in iedere set bleef het verschil tot het minimum beperkt. Nu zal het opnieuw spannend worden. Immers Eurosped heeft de laatst twee competitiewedstrijden met winst afgesloten, terwijl Dynamo tegen (onverwachte) nederlagen aangelopen is. Wie weet het beste met de druk om te gaan? Of wie is in staat om Frank en vrij te spelen?       


📸Weeda Media 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.