Draisma Dynamo D1 speelt twee goede sets tegen regerend landskampioen Sliedrecht Sport

Afgelopen woensdag was nog een conference call met alle Eredivisieteams (en de Nevobo) nodig om de druk op te voeren de reguliere competitie helemaal uit te spelen. Draisma Dynamo begon iets later op zaterdagavond 26 maart aan de eerste van de laatste drie wedstrijden tegen regerend landskampioen Sliedrecht Sport. Zonder illusies vooraf, maar met vertrouwen in eigen kunnen en strijdlust begon de Apeldoornse ploeg uitstekend aan de wedstrijd. De scores lagen de hele eerste set dichtbij elkaar en op 20-20 voelde scheidend trainer/coach Vera Koenen zich zelfs genoodzaakt een time-out aan te vragen. Met succes, want dat leidde de setwinst voor Sliedrecht in (22-25). In de tweede set nam de thuisploeg meteen vier punten voorsprong. Die voorsprong behielden ze de hele set (21-25), maar Dynamo gaf wel maximale tegenstand. Of de energie na twee goede sets op was? In ieder geval kwam de Apeldoornse ploeg niet meer in het spel voor (10-25). Ondanks de 0 – 3 nederlaag kijkt Draisma Dynamo met vertrouwen uit naar het laatste weekend. Op zaterdag 2 april komt Apollo 8 naar Omnisport (aanvang 20.00 uur) en op zondag 3 april vanaf 18.00 uur wordt de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in de Draisma Dynamo Arena tegen Set-Up ’65 gespeeld. Tot de allerlaatste wedstrijd gaat het er echt om welk team na 24 wedstrijden op de negende plaats staat (en dus deel mag nemen aan de play-offs), maar ook de strijd om de andere plekken op de ranglijst is nog lang niet overal gespeeld. Zo hoort sport toch te zijn?

matchreport service Aanval blok Pass
punten fouten punten fouten punten % goed
Draisma Dynamo 4 12 27 10 3 36%
Op alle fronten was Sliedrecht de bovenliggende partij, maar het verschil was zeker in de eerste twee sets minder groot.
Sliedrecht Sport 9 12 34 7 7 34%

 

Meer transfernieuws over het aanstaande vertrek van vier speelsters

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat al vijf speelsters van de huidige selectie hun aflopende contract (met minimaal één jaar) verlengden. Het bewijs dat veel meiden zich in Apeldoorn thuis voelen en meegaan in de ambities van de nieuwe trainer. Dagelijks werd dit mooie nieuws via de socials van het eerste damesteam gedeeld, maar er is nog meer nieuws te melden. Om uiteenlopende redenen zullen de drie nieuwkomers Mable Hengeveld, Angelique Verheul en Danique Lambert vertrekken en vast en zeker elders hun volleybalcarrière een vervolg geven. Na drie seizoenen zal ook Kelly van de Haar aan het eind van dit seizoen afscheid nemen van Draisma Dynamo Dames 1.

Mable Hengeveld koos dit seizoen met een belangrijke reden voor Dynamo: “Nog één keer wilde ik het maximale uit mezelf en mijn carrière in het volleybal halen. De kans om nog een extra jaar in de Eredivisie te spelen kwam als een geschenk.” Inmiddels is de 26-jarige passer/loper gaan samenwonen in Diemen en verkiest ze een maatschappelijke carrière boven een langer verblijf in Apeldoorn. “Bijna dagelijks trainen en zoveel offers brengen om in Apeldoorn te blijven spelen, lukt me gewoon niet meer. Het was een prachtig avontuur en met alles wat ik heb, hebben we met elkaar nog iets te doen: het behalen van de play-offs.”

Eerste libero Angelique Verheul (25 jaar) maakte dezelfde overstap (van PDK Huizen) toen Draisma Dynamo promoveerde naar de Eredivisie. “Geen moment heb ik spijt van deze stap, want ik heb het hier (bij de club, in het team en op dit niveau, red.) uitstekend naar mijn zin”, geeft Angelique aan. Ze vervolgt met de keerzijde: “Het is het verre reizen, van mijn woonplaats Sliedrecht naar Apeldoorn, dat mij heeft doen besluiten niet te verlengen bij Dynamo. Ik moet eerlijk naar mezelf blijven, het is een pittige combinatie van werken in de kinderopvang, een hbo-studie Pedagogiek en meer dan 20 uur in de auto om op het niveau te spelen waar ik gelukkig van word.”

Nieuwkomer Danique Lambert twijfelde geen moment toen ze nog voor de zomer van 2021 vanuit Apeldoorn benaderd werd en was bereid om zich om te laten scholen tot libero. De inmiddels 19-jarige studente heeft zich ook op de trainingen en bij meerdere wedstrijden flexibel opgesteld, in het belang van het team. Aan veel spelen kwam de jonge speelster helaas niet toe en ze kijkt ernaar uit om in het veld weer een rol van betekenis te kunnen vervullen. Danique bevestigt dit beeld: “De professionaliteit bij de club en het spelen in de Eredivisie maken het tot een geweldige ervaring. Helaas heb ik minder van mezelf kunnen laten zien in wedstrijden. Door de overstap kreeg ik ook de kans uit huis te gaan. Het samenwonen met medespeelsters in ‘Villa Hannah’ maakt de herinnering nog mooier, maar veel spelen is wat ik echt wil.”

Kelly van de Haar (geboren op 27 maart 1997) is bezig aan haar derde seizoen in Apeldoornse dienst. Door een ernstige knieblessure stond bijna twee jaar daarvan in het teken van haar revalidatie en terugkeer op het oude niveau. Inmiddels kan ze meer dan de artsen in eerste instantie beloofden, maar minder dan ze zelf hoopte. “Mentaal was het een zware periode, met ups en downs. Nu speel ik weer pijnvrij en op aardig niveau, maar nog niet op mijn top zoals bij Zwolle in de Eredivisie. Mijn studie tot psychomotorische therapeute bij Windesheim (Calo) heb ik een paar weken geleden afgerond en direct daarna gestart met mijn eerste baan. Na jarenlang de prioriteit gegeven te hebben aan het volleybal, staat nu werk op de eerste plaats,” onderbouwt Kelly haar keuze. “Spelen op hoog niveau kost veel tijd, maar levert me ook veel plezier op. Komende periode ga ik onderzoeken op welke wijze volleybal en werk te combineren is.”

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.