Draisma Dynamo D1 pakt volle winst op laatste speeldag tegen Voltena

Op donderdagavond 23 december stond de laatste speelronde van 2021 op het programma. Na de teleurstelling van afgelopen zaterdag was er weinig tijd om te rouwen. Voor de dames van Draisma Dynamo een geweldige kans tegen de ‘beachers’ uit Werkendam voor eerherstel te gaan. “Ga genieten”, “voorkom frustraties” en “blijf communiceren”, de belangrijkste woorden in de voorbespreking vlak voor de wedstrijd. Gelukt, dat zeker! Vanaf het eerste fluitsignaal stonden de dames ‘aan’, de scherpte was aanwezig: veel servicedruk, goed anticiperen en weinig eigen fouten. Voltena gaf zich echter niet snel gewonnen, waardoor het verschil in punten tot een minimum verkleind werd (27-25). De comeback van Voltena duurde tot ongeveer halverwege de tweede set en maakte het tot een spannende strijd. Vervolgens was het Dynamo die de regie weer helemaal terugpakte (25-22). Het Apeldoornse collectief bleek ook in de derde set te sterk, nu wel met een enorm verschil (25-12). Door deze eerste 3 – 0 overwinning, ook nog eens in een thuiswedstrijd, is er de aansluiting met de subtop/middenmoot weer. Voor het team het best denkbare cadeau zo vlak voor Kerst.

Prachtige cijfers

Tijdens iedere wedstrijd is data-analist Ronald Lemmers druk bezig met het invoeren van alle acties (en de waardering ervan) om het gevoel te onderbouwen en het wedstrijdplan op details bij te sturen. Na de wedstrijd wordt de eindbalans in het matchreport zichtbaar in rapportcijfers (tegen Voltena allemaal voldoendes), het rendement (punten minus fouten) en de kale scoringspercentages, gescoorde punten en eigen fouten.

matchreport service Aanval blok pass
Punten fouten punten fouten punten % goed
Draisma Dynamo 7 9 43 10 10 41%
Voltena 5 6 29 5 3 47%

Ten opzichte van andere wedstrijden zijn het meerdere speelsters die prachtige statistieken hebben gehaald. Het gemiddelde scoringspercentage in de aanval lag op 43% met één uitschieter naar 52% (Caya van Cooten). Topscoorder werd ze niet, want die eer viel te beurt aan de diagonaal speelster (Benthe Wismans) met +15 punten. De andere hoekspeelster (Mable Hengeveld) completeerde de top-3. Al met al een echte teamprestatie, te zien aan de uitstekende cijfers in de passing, aan het aantal kill blocks tegen en het lage(re) scoringspercentage in de aanval van Voltena.

Heerlijk de kerst in

Naast deze analist zijn er nog vele vrijwilligers actief op de achtergrond om dames topvolleybal in Apeldoorn mogelijk te maken. Mooi te zien dat Stichting Topvolleybal Apeldoorn al deze mensen in de week voor het kerstweekend een stol bezorgt, ze persoonlijk bedankt en ze prettige feestdagen wenst. Het onverwachte bezoek tijdens de dinsdagavondtraining van sponsor BenK Advies, met een wintermuts en handschoenen, viel bij de dames in goede aarde. In de week van ontvangen en geven, ging ook Dames 1 en de teammanager langs bij de (persoonlijke) sponsoren met een kerstkaart en -krans. Maar … het mooiste cadeau heeft het team zichzelf donderdagavond al gegeven: De eerste 3 – 0 overwinning (ook nog eens thuis) in de allerlaatste wedstrijd van het jaar.

Volg de socials

Het team heeft nu een paar dagen rust. Nog in dit jaar beginnen ze weer met trainen. Niet alleen om de kilootjes er weer vanaf te trainen, maar om zich voor te bereiden op de tweede helft van het Eredivisieseizoen en de 1/16 finale van de Nationale bekercompetitie (op een samen te bepalen datum tegen Donitas in Groningen). Stil zitten we zeker niet. Via onze sociale mediakanalen (Instagram, Facebook en Twitter) zijn we te volgen in ons missie: verdere professionalisering van het damesvolleybal op het hoogste niveau in Apeldoorn. Voor nu wenst Draisma Dynamo Dames 1 alle volleyballiefhebbers fijne kerstdagen en alvast een gezond 2022.

Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.