Draisma Dynamo D1 komt van de koude kermis thuis

image0.jpeg

Op de eerste dag van december reisde het eerste damesteam van Draisma Dynamo al vroeg richting het Limburgse Meijel. Het plan voor het midweekse duel tegen Peelpush was helder, de uitvoering liet totaal iets anders zien. In drie straight sets verloor Dynamo kansloos: 25-22, 25-20 en 25-18 en ze was daarmee een graag geziene gast op de feestavond van de thuisploeg. Door dit verlies zakken de Apeldoorners naar de zesde plek op de ranglijst, de laatste plek die aan het eind van de reguliere competitie recht geeft op deelname aan de kampioenspoule. Om die plek (minimaal) te behouden, moet er wel beter gespeeld worden. “Van paniek is zeker nog geen sprake”, aldus Arjen Schimmel (hoofdtrainer/coach, red.).“Wel is het een vervelende nederlaag tegen één van onze concurrenten.”

 

Vertrouwen uit vorige wedstrijd

Vorige week liet de jonge Apeldoornse ploeg nog zien dat het in staat is afspraken uit te voeren, servicedruk neer te leggen en strijdlust te leveren. Met het gemis van de langdurig gemist aanvoerster Caya van Cooten leken andere speelsters hun (speel)kans te grijpen en mét succes. Dynamo moest hier toch vertrouwen uit halen? Een op het eerst oog ernstig lijkende knieblessure van Benthe Wismans op de dinsdagtraining zorgde voor verschrikte blikken. Gelukkig bleek ze wel voldoende hersteld om te starten, maar ze haalde niet haar (hoge) niveau. Andere speelsters stonden niet op.

 

Twee sets meegedaan

Een gelukkig eerste punt (netservice, red.) betekende al meteen achter Peelpush aanlopen. Gedurende het verdere verloop van de eerste set was dat ook het geval. Ondanks de vele foutservices aan Meijelse zijde (maar liefst 9 keer) slaagde Draisme Dynamo er niet in om breakpoints te verzilveren. Vanachter het veld werd de passlijn onvoldoende onder druk gezet, waardoor de blokkering het snelle spel niet kon lezen en de verdediging geen (schijn van) kans had. Boven de 20 punten werden de big points niet gescoord: 25-22.

In het begin van de tweede set bleven de scores wederom dichtbij elkaar, toch was het gevoelsmatig geen moment dat Dynamo in haar spel kwam. Daar waar de ploeg nog geen vijf dagen geleden voor geroemd werdnamelijk strijdlust, lef en overtuigingskracht, was weinig van terug te zien. Ook set 2 werd verloren: 25-20.

De hoop op een ommekeer en een lange avond in sporthal De Korref was van korte duur. Peelpush verslapte geen moment en foutenlast bij Dynamo nam toe. Ondanks vele wissels (onder andere Mila Konink voor Lotte Bruisma, passer/loper en Marscha Sinnema voor Janne Koops, libero) kon de Apeldoornse staf het tij niet meer keren. “Uithuilen, ervan (proberen te) leren en focus op zaterdag”, de afsluitende en samenvattende woorden van Schimmel. “Dan krijgen we al weer de kans om revanche te nemen op onszelf.”

 

Super Saturday

Aankomende zaterdag (3 december) in Omnisport spelen veel teams van SV Dynamo een thuiswedstrijd. Vanaf 17.30 uur komt Dames 1 in actie tegen Voltena. Met een geheel eigen speelwijze van het (beach)team uit Werkendam belooft het in de Draisma Volleybal Arena een waar spektakel te worden. Na dit duel speelt Heren 1 tegen Orion uit Doetinchem. Zo’n mooie zaterdag wil je toch niet missen?   

 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.